20 Eylül 2020 23:07

Hacettepe, intörnlerin ücretsiz yurt talebini kabul etti

Hacettepe Üniversitesi, Ankara’nın çeşitli üniversitelerinin tıp fakültelerinden intörn hekimlerin yaşadığı sorunlara dair yaptığımız haberin ardından intörnlerin ücretsiz yurt talebini kabul etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Helin ÇAKIR
Ankara

Hacettepe Üniversitesi, Ankara’nın çeşitli üniversiteleri tıp fakültelerinden son sınıf öğrencileriyle intörn hekimlerin yaşadığı sorunlara dair yaptığımız haberin ardından intörnlerin taleplerini büyük oranda kabul ettiğini öğrencilere duyurdu. Haklarını aramak için komisyon kuran öğrencilerin kabul edilen talepleri arasında en önemlisi, özellikle salgın sürecinde hayati bir ihtiyaç olan ücretsiz yurt hakkıydı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde N-95 maske ve siperlik bazı bölümlerde temin edilemiyor, kalabalık visitler atılıyordu. İntörnler bir komisyon kurarak ekipman ihtiyacının giderilmesini, talep eden her intörnün izole konaklamasının ücretsiz sağlanmasını ve nöbet saatlerinde düzenleme yapılmasını istedi. İntörn hekimlerin Evrensel’e konuşmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, talep eden intörnlerin okul yurdunda ücretsiz konaklayabileceğini, N-95 maske dağıtımına yakında başlanacağını duyurdu ve nöbet sayılarında düzenleme yapmaya başladı. Gelişmeyi gazetemize değerlendiren İntörn Hekim Atakan Bayırlı, “Okulumuzda ilk defa öğrenci lehine kararlar çıkardık. Çünkü ilk defa bir bütün olarak tepki verdik. Kısa sürede aldığımız sonuçtan mutluyuz, gerçekten bir şeylerin değişebileceğini görmüş olduk. Komisyon, bundan sonra da bir sorun olduğunda birlik ile çözülebileceğini bildiğimiz için hepimize bir güven kaynağı olacaktır” dedi.

İSTANBUL’DA DA SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Haberimizin ardından gazetemize mektup yazan İstanbul Üniversitesi (Çapa) Tıp Fakültesinden son sınıf öğrencisi bir intörn hekim de aynı sorunları yaşadıklarını anlattı. Öğrenci salgın sürecinde yaşadıkları sorunları şöyle aktardı: “Asgari ücretin üçte biri maaşla ve sigortasız çalıştırılmakla sağlık çalışanı olunmaz. Hastalarla muhatap olurken acil dahiliye bölümü dışında hiçbir koruyucu ekipmanın sağlanmaması ve yetersiz öğle yemeklerinden bahsetmiyorum bile. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi intörnlerin koruyucu ekipman ve diğer taleplerine karşı önlem alacağız diyerek öğrencileri oyalamaktan başka bir şey yapmıyor. Bu duruma belki dur diyebiliriz düşüncesi ile ‘internleresesol’ instagram hesabından bir grup öğrenci olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine gelen düzenlemenin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve diğer internleri mağdur üniversitelere gelmesi ümidi ile sağlıklı günler dilerim.”

ÖNCEKİ HABER

Antep'te beton mikseri devrildi, sürücü yaralandı

SONRAKİ HABER

Belarus’ta yüzlerce kadın gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...