20 Eylül 2020 12:56

Konak ve Buca belediyelerinde TİS görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı, tören yapıldı

Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube ile Konak ve Buca belediyeleri arasında yürütülen görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanması üzerine tören yapıldı.

Fotoğraf: Genel İş

Reklam

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube ile Konak ve Buca belediyeleri arasında yürütülen görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanması üzerine tören yapılarak protokol imzalandı.

696 sayılı KHK ile Konak Belediyesine bağlı Merbel’e geçişleri yapılan işçileri kapsayan TİS törenine Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel Sekreter Şükret Sevgener, TİS Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ile Genel-İş İzmir Şube başkanları katıldı. İmzalanan TİS’le 745 işçi diğer işçilerle eşit haklara sahip oldu.

Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Güvenlikler de dahil olmak üzere burada toplam 745 arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız 2018 yılında taşeronda çalışıyorlardı. Konak Belediyesine bağlı şirkete geçiş ise imza töreniyle tamamlanmış oldu. 1 Temmuz itibariyle geriye dönük ödemeleri de alacaklar. Sosyal haklar da dahil daha önce kullanamadıkları tüm haklara sahip olacaklar” dedi. 

Ayrıca Buca Belediyesinde de önceki gün imza töreni yapıldı. 2 yıllık toplu sözleşme ile belediyedeki kadrolu işçiler her yıl için yüzde 14 oranında zam aldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam