20 Eylül 2020 09:04
Son Güncellenme Tarihi: 20 Eylül 2020 18:20

Kristal-İş'te, mevcut başkan Bilal Çetintaş yeniden seçildi

Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası 18. Olağan Genel Kurulunda, mevcut başkan Bilal Çetintaş yeniden seçildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası 18. Olağan Genel Kurulunun ikinci günü, delegelerin oylarıyla mevcut başkan Bilal Çetintaş yeniden seçildi. Daha önce görevden alınan ve genel kurulun ilk gününde hakkında ihraç kararı alınan Eski Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, mevcut başkan Bilal Çetintaş’ın karşısına adaylığını koymuştu.

Pandemi nedeniyle katılımın sendika temsilcileri ve delegelerle sınırlandırıldığı 18. Olağan Genel Kurulda başkan adayları seçim konuşmalarını gerçekleştirdi. İlk sözü ihracına karar verilen Eski Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı aldı. Destekçilerinin tezahüratlarıyla sözü sık sık kesilen Erdal Akyazı, “İşçilerin çıkarını savunduğum, sendikayı geçim kapısı yapmadığım için ihracım istendi. Sendika yönetimi ne derse o olur demediğim, sendika üyelik haklarımı kullandığım için beni ihraç ettiler. Kimse bu sendikada sonsuza dek kalamaz, hepimiz geçiciyiz” dedi. İhracının hukuksuz olduğunu söyleyen Erdal Akyazı, “Biz sendika içi hukuku koruyamazsak sendika içi haklarımıza sahip çıkamazsak yarın toplu sözleşmelerde işçinin hakkını nasıl savunacağız. Bu salonda bulunan her arkadaşım bir işçi lideridir. Boyun eğmek, sinmek işçi liderlerine yakışmaz” diye konuştu. Akyazı “İhraç edildiğim bir kurulda göğsümü gere gere aday olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Bilal Çetintaş ise “Cam işçisi senede 19 maaş almakta. Bunlar hep mücadelemizle oldu. Toplu sözleşmede sıkıntı yaşadığımız tek bölge Erdal Akyazı’nın şube yöneticiliği yaptığı Eskişehir oldu. İç karışıklığı fırsat bilen patron sözleşmeyi askıya aldı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı.

KRİSTAL-İŞ’TE BAŞKAN TEKRAR BİLAL ÇETİNTAŞ

196 delegenin bulunduğu genel kurulda 194 oy kullanıldı. Erdal Akyazı 64 oy alırken Bilal Çetintaş ise 130 oyla yeniden genel başkan oldu. Yönetimde Çetintaş dışında Faruk Aslan, Selim Çallı, Burhan Kurt ve Cihan Ergin yer aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Questions to Minister Süleyman Soylu about the “Salafist associations” claim!

SONRAKİ HABER

“Strategic” censorship drive

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...