19 Eylül 2020 16:45

CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun aracına saldırı düzenlendi

CHP Milletvekili Kaboğlu'nun aracının camı taşla kırıldı. Kaboğlu, oturduğu mahallede bulunan ve gürültü yaptığı için şikayet ettikleri kafenin sahibi tarafından saldırı düzenlendiğini belirtti.

Anayasa Hukukçusu ve CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu | Fotoğraf: Erdost Yıldırım/EVRENSEL

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun aracına, gürültü yaptığı için şikayet ettiği kafenin sahibi ve müdürü tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. Kaboğlu, "Polis, kamera kayıtlarını inceledikten sonra, cafe sahibi ile çalışanını gözaltına aldı. Savcılık, iki kişiyi adli kontrol şartıyla bıraktı" ifadelerini kullandı.

Olayı Twitter hesabından duyuran Gazeteci Barış Yarkadaş, "Şehir magandalarının yeni hedefi CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu oldu. Koşuyolu'nda sürekli gürültü yapan Sarışın Cafe'yi şikayet eden Kaboğlu'nun arabası cafenin sahibi ve müdürü tarafından parke taşıyla parçalandı. Arabanın camını kıran saldırganlar, taşı da arabaya bıraktı. Kaboğlu, iki gün önce gerçekleşen bu saldırı sonrası, aynı gün polise haber verdi. Polis, kamera kayıtlarını inceledikten sonra, cafe sahibi ile çalışanını gözaltına aldı. Savcılık, iki kişiyi adli kontrol şartıyla bıraktı. Adli Kontrol Pazartesi günü başlıyor" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANLAR KABOĞLU'NUN EVİNE KADAR GİDİP TEHDİT ETMİŞ

Kaboğlu ile görüştüğünü belirten Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı: Kaboğlu, "Barış Bey, tam bir şehir eşkiyalığı örneği ile karşı karşıyayız. Bu cafe, mahallede kural tanımıyor. Sürekli gürültü yapıyor. Uyarılarımız sonuç vermeyince şikayet ettim. Evime gelip beni tehdit ettiler. İki gece önce ise kapıdaki arabamı parke taşları ile parçalamışlar. Kullandıkları taşı da arabanın içine atmışlar. Polis saldırganları gözaltına aldı. Adli kontrol şartıyla bırakıldılar. Mahalle halkı bugün dayanışma gösterdi ve saldırıyı kınadı. Ben de süreci takip edeceğim" dedi. İbrahim Kaboğlu'nun aracına saldıran kişiler, vekilimizin yalnız olmadığını bilmelidir. Bu gözü dönmüş saldırganlara, yargının gerekeni yapacağına inanıyor, büyük CHP ailesinin Kaboğlu'nun yanında olduğunu buradan bir kez daha ilan ediyorum. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

16 futbolcusu Kovid-19'a yakalanan Bayburt Özel İdare Spor, TFF'ye tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

ABD Başkanı Trump'a zehirli paket gönderildiği belirtildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...