19 Eylül 2020 16:30

Hüda Kaya, Kocaeli'de Figen Yüksekdağ'ın "Yıkılacak Duvarlar" adlı kitabını imzaladı

Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ'ın kitabı "Yıkılacak Duvarlar" için İzmit'te imza günü düzenlendi. HDP Milletvekili Hüda Kaya, Yüksekdağ'ın kitabını imzaladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Yıkılacak Duvarlar" isimli şiir kitabı Kocaeli'de için imza günü düzenlendi. İzmit'te Cafe Piya'da düzenlenen imza gününe HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya katıldı. Yıkılacak Duvarlar isimli şiir kitabını imzalayan Kaya, "Barışı değil savaşı destekleyenlere rağmen bizler zindanlarda, meydanlarda barış demeye devam edeceğiz" dedi.

"BARIŞ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İmza öncesi kafe önünde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Çok fazla uzağımızda değil, biraz ötemizde, nefesini duyduğumuz Figen arkadaşımız için buradayız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını sürdürürken yolun trafiğe kapatıldığı iddiasıyla engellenmek istenen Kaya, daha sonrasında şu ifadeleri kullandı: Nefretin, savaşın, kanın politikasını yürütenler burada konuşmamıza da engel oluyorlar. İmzaya davet ediyorum burada, müdahaleyi bırakın, saygısızlık yapmayın. Huzuru bozmayın, insanları sabote etmeyin. Biz barış istediğimiz için bu nefretle, engellerle uğraşmak zorunda kalıyoruz, Kötüler, nefreti üretenler, barışı değil savaşı destekleyenlere rağmen bizler zindanlarda da, meydanlarda da barış demeye, huzur demeye devam edeceğiz. Nefreti üretenlere rağmen Figen arkadaşımızın kitabını imzalamak için sizleri sosyal mesafeye uyarak içeri davet ediyorum.

Ardından kafeye geçen Kaya, Figen Yüksekdağ'ın şiir kitabı Yıkılacak Duvarlar'ı imzaladı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Kocaeli İKK: Mesleğimizi ve geleceğimizi tehdit edenlere sessiz kalmayacağız

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Üç hafta boyunca öğrencilere ücretsiz maske verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...