19 Eylül 2020 12:12

HDP üye ve yöneticilerinin kaçırılarak darp ve tehdit edilmesi protesto edildi

HDP yöneticileri ve üyelerinin kendilerini polis ve MİT mensubu olarak tanıtan kişilerce kaçırılması, tehdit ve darbedilmesine pek çok kentte yapılan basın açıklamalarıyla tepki gösterildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP yöneticileri ve üyelerinin, kendilerini polis ve MİT mensubu olarak tanıtan kişilerce kaçırılmasına tepki gösteren HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Süleyman Soylu için "Size bakan denmez, çete lideri denir, mafya lideri denir" sözlerini kullandı.

Son olarak HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Serhat Aktumur'un 17 Eylül günü Diyarbakır'da MİT mensubu olduğunu iddia eden kişilerce kaçırılarak darp ve tehdit edilmesi üzerine HDP örgütleri sokağa çıktı. Pek çok ilde yapılan açıklamalarda yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterildi.

HDP İstanbul İl Örgütü tarafından parti il binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı, 1990’lı yılların yöntemlerinin adım adım yeniden geldiğini, birçok arkadaşlarının gayrı meşru, çeteci uygulamalara maruz kaldığını ifade etti.

İl Eş Başkanı Elif Bulut da "Hiçbir suç cezasız kalmayacak. Bizler 90’ların ağır politik ikliminde yetişmiş, yılmamış, korkmamış, bugün örgütlü mücadelesini yürütenleriz. Bugün gençliğe yapılanlar da onları yıldırmayacak” dedi.

KENANOĞLU: İÇİŞLERİ BAKANI DEĞİL ÇETE LİDERİ

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise yaşananların sorumlusunun İçişler Bakanı Süleyman Soylu olduğunu belirterek "Siz bakanlık değil çete liderliği yapıyorsanız, siyasi parti liderlerini tehdit ediyorsanız, istifa etmeyi dahi beceremiyorsanız size bakan denmez, çete lideri denir, mafya lideri denir. Uyguladığınız yöntemler de mafya, çete yöntemleridir” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Yerli ve milli" enerjide şirketler 10 yıl boyunca dolar üzerinden enerji üretecek

SONRAKİ HABER

İşçi mektubu: İki yıl öncenin hesabıyla işsizlik maaşı verdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...