19 Eylül 2020 09:09

Eğitim İş Denizli Şubesi'nden TTB'ye destek: Faşizm bir halk sağlığı sorunudur

MHP'nin TTB'yi hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Eğitim İş Denizli Şubesi, "Faşizm bir halk sağlığı sorunudur" dedi. 

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Eğitim İş Denizli Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile MHP'nin Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Halkın gerçekleri TTB sayesinde öğrendiğini dile getiren Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, "Faşizm bir halk sağlığı sorunudur" dedi. 

İyi hekimlik ve halk sağlığı için faaliyet gösteren TTB'nin sadece kapatılmakla kalmayıp, yöneticilerinin de yargılanması gerektiğini iddia eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bu açıklamasıyla TTB'ye üyesi hekimleri de hedef gösterdiğini hatırlatan Aydoğan, "TTB'nin hedef haline gelmesinin nedenleri ise açıktır" diyerek nedenleri şöyle sıraladı: 

  • Hükümetin, Sağlık Bakanlığı eliyle inandırıcı kılmaya çalıştığı "Süreç iyi yönetiliyor" imajı, TTB tarafından çürütülmüştür. TTB, Bakanlığın yanlış uygulamalarını Korona ile mücadele eden başka ülkelerden somut örneklerle deşifre etmiştir.
  • TTB, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüse ilişkin gün aşırı açıkladığı rakamların tutarsızlığını, sahada çalışan sağlık emekçilerinden topladığı verilerle ortaya koymuş, bir demokratik kitle örgütü olarak bu konuda halkı bilgilendirme görevini ifa etmiştir. Örneğin Sağlık Bakanlığı'nın tüm İstanbul için açıkladığı vaka sayısının neredeyse İstanbul'daki sadece 2 hastanedeki vaka sayısına eşit olduğunu, kamuoyu TTB sayesinde öğrenmiştir. Öyle ki Sağlık Bakanı, itirazlar karşısında "Rakamları saklasak nereden bileceksiniz ki" demek gafletinde bulunmuştur.
  • Doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bu süreçte yanlış politikalarla nasıl ölüme itildiğini, aile hekimleri korona olduğunda maaşlarının dahi ödenmediğini, AKP'nin önde gelen isimleri düzenli olarak korona testi yaptırdığını itiraf ederken sahada çalışan hekimlerin kendine bile test yapamadığını, korona testlerinin piyasalaşan sağlık sisteminde nasıl rant kapısı haline getirildiğini kamuoyu yine TTB sayesinde öğrenmiştir.
  • TTB, hükümetin salgına karşı gerekli önlemleri almadığını aksine Ayasofya gibi AKP organizasyonlarının korona yokmuşçasına düzenlenmesinin toplum sağlığını tehlikeye attığını, toplu ulaşımdaki yetersizliklerinin koronanın yayılması için zemin hazırladığını ifşa ederek, hükümetin çizdiği "her şey yolunda" illüzyonunu dağıtmıştır.
  • Pandemi sürecinin başından beri Sağlık Bakanlığı ile koordine olmaya hazır olduklarını açıklayan ancak, Bakanlık'tan uzun süre görüşmek için randevu dahi alamayan TTB, bu duyarsızlığı kamuoyuna duyurarak iktidarı rahatsız etmiştir.

"HEKİME ŞİDDETİ KÖRÜKLEYEN AÇIKLAMAYI KINIYORUZ" 

“Faşizm bir halk sağlığı sorunudur" diyen Aydoğan şöyle devam etti: "Yani TTB, pandemiyi siyasi çıkarlarına alet edenlerin, ölümlerin sorumlularının, gerçekleri saklayanların tekerine çomak sokmuş, ‘kral çıplak’ demiştir. Her gün neredeyse birden fazla sağlık emekçisinin öldüğü şu günlerde, bu yapılan en hafif tabirle vefasızlık, nankörlüktür."

Son olarak TTB'nin yanında olduklarını ifade eden Aydoğan, “Eğitim İş olarak hayatı boyunca bir hekimin bir günde yaptığı kadar dahi insanlığa fayda sağlamamış şahısların, hekime şiddeti körükleme niyetindeki bu açıklamalarını kınıyoruz” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam