18 Eylül 2020 14:39

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "kademeli mesai" uygulamasının detaylarını açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte hayata geçirilmesi kararlaştırılan "kademeli mesai" uygulamasının ayrıntılarını paylaştı.

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

Paylaş

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte toplu ulaşımda yaşanan yoğunluğu azaltmak ve koronavirüs salgınının yayılma hızını düşürebilmek adına hayata geçirilmesi kararlaştırılan "kademeli mesai" uygulamasının ayrıntılarını paylaştı. Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında farklı çalışma kollarına dair uygulanacak mesai saatlerini kamuoyuyla paylaştı.

  • Resmi ve özel olmak üzere ilkokul 1. sınıf, okul öncesi (ana sınıfı) ve özel eğitim okullarının da ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri, 21 Eylül Pazartesi günü saat 09.00'da ders başı yapacak. İkinci haftadan itibaren öğrenciler saat 09.30'da derse başlayacak. 
  • 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren, vardiya sistemiyle görev yapan bazı bölge müdürlükleri ile İl Jandarma, İl Emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 07.00'de başlayıp kademeli olarak 08.00 ve 09.00 olarak devam edecek. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri saat 08.00-16.30, sağlık teşkilatı saat 08.30-16.30, diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 09.00-16.30 saatleri arasında mesai uygulanacak. 

Vali Yerlikaya, sanayi sektöründe çalışanların mesai başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili olarak Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, ASKON, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK ve TİSK başta olmak üzere işçi ve işveren sendikalarıyla, OSB yönetimleri, küçük sanayi sitelerinin yönetimleri, sivil toplum kuruluşları ve diğer kesimlerle toplantılar yaptıklarını ifade etti.

Yerlikaya, "Saatlerin netleştirilmesi ve toplu ulaşım sektörünün hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında iş dünyamızın temsilcileriyle hep birlikte bu saatleri sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM Komiseri Michelle Bachelet: Failler savaş suçundan yargılanmalı

SONRAKİ HABER

Bir çığlıktır bu sızı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa