18 Eylül 2020 11:41

Diyarbakır Cezaevinde tuvalet ve banyo girişindeki kameraları kapatan kadınlara ceza

Diyarbakır Kadın Cezaevinde tuvalet ve banyo girişinde bulunan kameraları bezlerle kapatmaya çalışan kadınlara disiplin cezası verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Diyarbakır’da cezaevinde tuvalet ve banyo girişinde kamera olması kadın mahpusların tepkisini çekiyor. Diyarbakır Kadın Cezaevinde, kameraları bezlerle kapatmaya çalışan kadınlara disiplin cezası verildi. 

Evrensel’e konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Cezaevi Komisyonu Üyesi Gurbet Yavuz, yaşanan durumun mahpusların psikolojisini ciddi bir biçimde olumsuz etkilediğini belirterek, bu uygulamanın kaldırılması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. 

İHD: BU DURUMU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Yavuz, “Tuvalet, banyoyu gören bir kısımda kamera var, girişleri çeken noktada. Mahpuslar ondan rahatsızlar. Banyo ve tuvalete giderken bu onları rahatsız ediyor. Bu bir problemdir. Sürekli izlenme halinin onların psikolojisini etkilediğini söylediler. Bu durumu kabul etmek mümkün değil. Daha önce savcılarla görüşmelerimiz oldu, tabii diğer derneklerin de olmuş. Savcı bir durumla ilgili bir şey yapamayacağını idari bir karar olduğunu söylemiş. Şu an için diğer cezaevlerinde de problemler var. Yakın zamanda yine savcılarla görüş gerçekleştirilecek. Bu uygulamanın kaldırılması için girişimlerde bulunacağız. İdari bir karar olduğu söyleniyor, başka yollarda da denenebilir. Dava açma, yürütmeyi durdurma gibi yollar da var, sonuçta savcı da inisiyatif almak istemiyor. İçişleri Bakanlığından direk bir kararın olduğunu söylüyor” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Kadına yönelik şiddete karşı eylem yapan kadınlara 2 bin 744 TL ceza verildi

SONRAKİ HABER

Suruç'ta tarım arazilerine su verilmesinin ardından bazı mahalleleri su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...