18 Eylül 2020 11:03

Bakan Koca: İzmir'de 1 ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışına şahit olduk

İzmir'de temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "1 ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışına şahit olduk. Artış kontrol altına alındı" diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir’de Kovid 19 vakalarındaki artışa değinerek, "İzmir'de 1 ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışın kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde 10'lara kadar gerilediğini söylemek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi döneminde İzmir'deki son durumu değerlendirmek üzere kente geldi. İzmir Valiliğinden ayrılırken açıklama yapan Bakan Koca, "Koronavirüs salgının İzmir'deki seyri ve sağlık yatırımlarımız… En önemli iki gündem maddemiz. İzmir'deki hasta sayısının seyri üzerinde durduk. Sağlık hizmetlerinin sunumu, ihtiyaçları ve çözüm talep edilen hususlar hakkında bilgi alma ve istişare etme fırsatı bulduk. Valimizle özellikle şehir hastanesi hakkında detaylı değerlendirmemizi yapmış olduk" dedi.

Gün içindeki incelemeler sonrası akşam genel bir değerlendirme yapacağını söyleyen Bakan Koca, İzmir'de son 1 ay öncesine göre yüzde 42 oranında bir artış yaşandığını söyledi. Koca şu ifadeleri kullandı: 

 "Geçtiğimiz haftalarda çeşitli bölgelerimizde hastanelerimizde yoğunluk en belirgin olarak Orta ve Doğu Anadolu illerimizde olsa da bütün büyükşehirlerimizde zaman zaman sıkıntılarımız oluyor. Valilerimizle, il müdürlerimizle, başhekimlerimizle ve sağlık ordumuzla yürüttüğümüz sıkı koordinasyon ile mücadelemizi sürdürüyoruz. İzmir'de 1 ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışı kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde 10'lara kadar gerilediğini söylemek istiyoruz. Özellikle 1 hafta, 10 gün sonra daha bir stabil döneme ve daha sonra da düşüşe geçeceğini bekliyoruz. Son dönemde İzmir'de zatürre oranı yüzde 8.2'den 4.9'a kadar düştü. Yüzde 40 oranında zatürre oranında düşeşe girdi. Bu anlamda stabil döneme girdiğimizi söylemek istiyoruz" dedi.

Koca ziyaretlerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Birazdan il sağlık müdürümüzün, saha koordinatörlerimizin ve başhekimlerimizin katılımlarıyla ile değerlendirme toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Bu anlamda alınabilecek yeni tedbirleri istişare edeceğiz. Manisa, Muğla, Aydın, Denizli ve Uşak il sağlık müdürlerimizin, saha koordinatörlerimizin ve başhekimlerimizin katılımlarıyla bölge değerlendirmesini de yapmış olacağız. Böylece bu altı ilimizdeki ihtiyaçları, sağlık altyapısını detaylarıyla değerlendirmiş olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de iki kadını katleden polise üst sınırdan ceza istendi

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Girgin: Salgın süreci etkin, şeffaf ve katılımcı şekilde yürütülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...