17 Eylül 2020 10:41

İzmir’de belediye emekçileri dönüşümlü çalışma düzeni talep etti

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçi ve emekçiler belediye binası önünde eylem yaparak dönüşümlü çalışmaya geçilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesinde dönüşümlü çalışmanın uygulanması için işçi ve memur sendikaları ortak basın açıklaması düzenledi. Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şubesi, Genel-İş 1, 2 ve 3 No’lu şubeleri tarafından yapılan açıklama öncesi pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık emekçileri için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Açıklamayı okuyan Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Buse Engin okudu. Engin, "Normalleşme süreci denen ve önlemlerin gevşetilmesi anlamına gelen düzenlemelerle beraber koronavirüs vakası tekrar yükselişe geçmiştir. Büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşlarda birçok birimde vakalar görülmüş ve herkes bu tehdidin kendisine daha da yaklaştığını hissetmeye başlamıştır" dedi.

“Yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı, kamu kurumlarında dönüşümlü uzaktan çalışma yapılmasına yönelik olan ancak sorumluluğu da üzerinden atmayı amaçlayan bir genelge çıkarmıştır” diyerek sözlerini sürdüren bu genelgenin kurumumuzda nasıl uygulanması gerektiği konusunda belediye bürokratları ile defalarca yapılan görüşmelerde dile getirdiklerini söyledi.

“ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”

Bu süreci, işçi ve memur personelin tamamı için doğru bir planlama yaparak hem emekçilerin ve halkın sağlığını koruyacak hem de kamu hizmetlerinin verimli bir şekilde sürmesini sağlayacak şekilde yürütmenin mümkün olduğunun altını çizen Engin, “Önerilerimiz belediye emekçilerinin de talebi olan haftalık dönüşünü çalışma düzenine geçilmesi, engelli bireylerin süt izni kullananların kronik hastaların ve 12 yaşının altında çocukları olanların idari izinli sayılması ve bu uygulamaların tüm emekçiler için eşit şekilde uygulanmasıdır. Taleplerimizin kabul görmemesi halinde yetkili kurallarımızı toplayarak üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dâhil bir dizi kararları alacağımızı basına ve kamuoyuna ilan ederiz” dedi.

Genel-İş adına yapılan açıklamada da “Haklı taleplerimiz kabul edilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam