17 Eylül 2020 08:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahaleci dış politikayı ‘Türkiye Modeli’ diye tanımladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ve Libya’ya asker göndermesine ilişkin eleştirilere karşı müdahaleci dış politikayı ‘Türkiye Modeli’ diyerek savundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Libya ve Suriye’deki müdahaleci politikalarına ilişkin eleştirilere değinen Erdoğan, “Kendimizle birlikte ister tarihi bağlara dayansın, ister yeni ilişkiler kurmuş olalım, tüm kardeşlerimiz için aynı mücadeleyi vermekte kararlıyız” dedi; bunu Türkiye modeli olarak tanımladı.

Erdoğan’ın açıklamalarının devamında 2053 hedeflerinin de bu model üzerine inşa edileceğini söyledi:

“Başka bir yerde insani değerler üzerine bina edilmiş böylesine samimi bir demokrasi, adil bir kalkınma hedefi, köklü bir hak ve adalet ideali bulamazsınız. İnşallah 2053 vizyonumuzu böyle bir model üzerine inşa edeceğiz. Ülkemizde bir kesim ısrarla bizi kendi sığ sularına çekmeye çalışıyor. Türkiye niye Doğu Akdeniz’de diyorlar. Niye Afrika’da, niye Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Asya’da diyorlar. Velhasıl Türkiye böyle mücadeleyi niye veriyorlar diyorlar?​”

Erdoğan konupşmasında “kifayetsiz muhteris” diyerek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u da hedef aldı:

“Türkiye Suriye’den çekilirse, Suriye bir anda huzura, özgürlüğe mi kavuşur? Oradaki tezgahı görmezden gelirsek, Kuzey Irak tüm teröristlerden mi temizlenir? Türkiye yaşananlara sırtınıa dönerse Libya’da darbeciler köşelerine mi çekilir? Mesela Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağ duyulu bir siyasete mi yönelir? AB, Türkiye tüm haklarından feragat ederse, bize verdiği sözleri tutmaya mı çalışacak? Türkiye Cumhuriyet Devleti, sınırları içinde aklı başında olup da ‘evet’ cevabı verebilecek kimseyi görmedim, duymadım, tanımıyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da iş cinayeti | Arıza için çıktığı direkte akıma kapılan işçi öldü

SONRAKİ HABER

Kocaeli Ekmek ve Gül Derneğinden ücretsiz internet ve bilgisayar için imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa