16 Eylül 2020 13:05

CHP Milletvekili Taşcıer: Pandemi süresince 100'e yakın müzisyen intihar etti

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer, koronavirüs salgınının başından itibaren müzik ve sahne emekçilerinin ölüme terk edildiğini belirterek "Zaman geçmeden sanatçılara destek verilmesi gerek" dedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, müzik ve sahne emekçilerinin pandemi döneminde yaşadığı sorunları gündeme taşıdı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Taşcıer, “Çoğu güvencesiz çalışan müzik ve sahne emekçileri hiçbir destekten yararlanamıyorlar. Yüz binlerce insan adeta açlığa ve ölüme terk edildi” dedi.

Ekonomik zorluklar yaşayan müzisyenlerin pandemiyle çok daha kötü duruma geldiklerini dile getiren Taşcıer, “Müzik-Sen’in verilerine göre pandemi başladığından bu yana intihar eden müzisyenlerin sayısı yüze yaklaşmış. Müzik aletlerini satarak eve ekmek götürmeye çalışan müzisyenler var. Bu insanların sigortaları yapılmadığı için hiçbir güvenceleri de yok.” ifadelerini kullandı.

Anayasada devlete sanatı ve sanatçıyı koruma görevi verildiğini anımsatan Taşcıer şunları söyledi: Mart ayından bu yana çalışamayan veya çalışırken yasaklardan kaynaklı mağduriyet yaşayıp ekonomik ve manevi yıkım yaşayan yüz binlerce müzisyen var. Ne kısa çalışma ödeneği, ne işsizlik maaşı alabiliyorlar. Ülke çapında işsizliğin tavan yaptığı bir dönemde başka bir iş yapmak isteseler onu da bulamıyorlar.

Taşcıer, “Pandemi nedeniyle eğlence yerleri kapatıldı, düğünlerde kısıtlamalara gidildi, müzik yayınları bitirildi. Salgınlarda alınması gereken önlemler arasında mıdır bunlar, evet olabilir. Ancak siz eğlence yerlerini kalabalık oluyor diye kapatıp hiçbir sosyal mesafenin olmadığı AK Parti mitinglerine izin veriyor, AK Partili milletvekillerinin binlerce kişilik düğünlerine izin veriyorsanız ikiyüzlü bir tutum var demektir” şeklinde konuştu. 

Müzik ve sahne sanatçılarına destek verilmesi gerektiğinin de altını çizen Taşcıer, “Geldiğimiz noktada pandemiden olumsuz etkilenen sektörlerin tamamına dair kapsamlı çalışma yaptı mı iktidar? Sosyal devlet olmanın gereği bu değil midir? Daha fazla geç olmadan bu insanlara destekler açıklanması gerekiyor” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Novares işçileri grev öncesi eylemlere başladı

SONRAKİ HABER

Pandeminin Genel-İş üyeleri üzerindeki etkileri: Alım gücü düştü, borçlanma arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...