16 Eylül 2020 09:29

Eğitim Sen Denizli Şube: Emekçilerin ve öğrencilerin sağlığına sahip çıkıyoruz

Eğitim Sen Denizli Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığı görüşmede, yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili uyarılarını ve taleplerini dile getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Denizli Şubesi tüm illerde olduğu gibi Denizli’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek salgın koşullarında eğitime dair sakıncaları, uyarılarını ve taleplerini dile getirdi.

Görüşmenin ardından Eğitim Sen Denizli Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

"YETERLİ ÖNLEM OLMAMASI KAYGI VERİCİ"

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen MYK Üyesi Özgür Bozdoğan, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin tedbirlerin yeterli olmadığı uyarısında bulundu. Bozdoğan, "Salgının gelmiş olduğu aşamada oldukça kaygı verici, sorunların çözülmediği bir ortamda eğitim öğretim yılı başlayacak. Özellikle vakaların artıyor olması, alınan önlemlerin tüm uyarılarımıza rağmen yeterli ve geçerli önlemler olmaması, eğitim ortamının salgında açılacak koşullara sahip olmaması eğitim ve bilim emekçileri olarak bizleri kaygılandırıyor. Yapmış olduğumuz çalışmaların sonuçlarını merkezi düzeyde bakanlığa illerde de müdürlüklere iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz ise salgının geldiği boyuta dikkat çekerek sendikanın uyarılarını, çözüm önerileri ve taleplerini paylaştı.

"EĞİTİM VE YAŞAM HAKKI BİR BÜTÜNDÜR"

Şube Başkanı Tıpırdamaz, uyarı ve taleplerini şu şekilde sıraladı;

  • Öğrencilerin eğitim ve yaşam hakkı bir bütündür.
  • Öğrencilerin okula gelip giderken kullandıkları ulaşım araçları önemli oranda sağlık riski oluşturmaktadır. Bu riski ortadan kaldırmak için öğrencilerimiz ve bütün eğitim emekçileri için  ücretsiz servis olanağı sağlanmalıdır.
  • Okullar açılmadan önce fiziksel mesafe ve hijyen planlaması yapılmalıdır. Devlet okullarında bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır.
  • Taşımalı eğitime son verilerek, köy okulları yeniden eğitime açılmalıdır.
  • Atıl kamu binalarında düzenleme yapılarak buralardan derslikler oluşturulmalıdır.
  • Eğitim kurumlarının bütün ihtiyaçları salgın koşullarına göre yeniden güncellenmeli ve bu ihtiyaçların giderilmesi için ek bütçe oluşturulmalıdır.
  • Bütün eğitim kurumlarında sağlık birimleri oluşturulmalı, yeterli sayıda doktor ve hemşire  görevlendirilmelidir.
  • Bütün eğitim kurumlarının maske, dezenfekten, temizlik ve hijyen malzemeleri ücretsiz karşılanmalıdır.
  • Okullarda temizlik ve hijyen işlerinde çalışacak personel açıkları kadrolu atama ile karşılanmalı,  hijyen ve salgınla mücadele konusunda eğitim almaları sağlanmalı ve salgına karşı koruyucu ekipmanla donatılmaları sağlanmalıdır.
  • Bilim insanlarının önerileri doğrultusunda okulların yüz yüze açılmasına karar verilmesi durumunda eğitim emekçilerine ve öğrencilere ücretsiz test ve aşı yapılmadır.
  • Uygun koşullar sağlandığında yüz yüze eğitim için önemli oranda öğretmen ihtiyacı olacaktır. Yeterli sayıda öğretmen ataması kadrolu, güvenceli olarak yapılmalıdır.
  • Öğrencilerimize ve öğretmenlere uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelidir.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Hüseyin Tıpırdamaz son olarak tüm eğitim ve bilim emekçilerine, öğrencilerin ve emekçilerin haklarına, geleceğine sahip çıkma çağrısında bulundu. Tıpırdamaz; "Öğrencilerimizin eğitim hakkı,  mesleki saygınlığımız, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun, bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve demokratik taleplerinin karşılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

(Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Foça'nın arıtma sorunu çözülecek mi?

SONRAKİ HABER

Birleşik Krallık’ta 700 bin işçi işini kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa