15 Eylül 2020 17:42

Denizli’de "Geçmişten günümüze ilmek ilmek" sergisi açıldı

Dr. Gülfizar Akköse, Denizli Atatürk ve Etnografya Müzesi’nde bulunan tekstil ürünlerini günümüze uyarlayarak dokuduğu eserleri "Geçmişten günümüze ilmek ilmek" sergisinde bir araya getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Denizli’de Atatürk ve Etnografya Müzesi’nde bulunan tekstil ürünlerini günümüze uyarlayarak, cüzdan, çanta dokuyan Dr. Gülfizar Akköse "Geçmişten günümüze ilmek ilmek" sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Müzede 15-18 Eylül tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşacak olan Akköse’nin sergisi Müze’deki ilk sergi olma özelliği taşıyor.

Atatürk ve Etnografya Müzesi’nde yapılan açılışa, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Müze Müdürü Nail Uyar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Akköse, Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanı Serkan Deniz Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Davetlilere sergiyi gezdiren Dr. Akköse artık kullanımda olmayan keseleri kullanılabilir hale getirerek tekniğine uygun şekilde günümüze uyarladığını ifade etti. İğne oyası ve tığ oyası gibi teknikler kullandığını belirten Akköse, müzedeki envanterlerdeki tasarımları günümüze taşıdığını söyledi.

Kadın üretimine de katkı sağlamayı amaçladığının ifade eden Akköse; “Ürünlerin elde yapılabilmesi ile kadınların evlerinde de bu eserleri günümüzle buluşturma şansı var" dedi.

Denizli’de Atatürk ve Etnografya Müzesi’nde bulunan tekstil ürünlerini günümüze uyarlayarak, cüzdan, çanta dokuyan Dr. Gülfizar Akköse 'Geçmişten günümüze ilmek ilmek' sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

GÜLFİZAR AKKÖSE KİMDİR?

Denizli Serinhisar doğumlu Dr. Gülfizar Akköse, 2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları bölümünden mezun oldu. 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılında Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında Sanatta Yeterlilik doktora tezini tamamladı. 2008-2019 Eğitim Öğretim yılında Afyon Kocatepe, 2013-2019 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalıştı. Akademik çalışma alanları arasında; etnografik tekstiller, yöresel giysiler, halk kültürü, dokuma, takı, baskı, ahşap işleri ve tekstil tasarımıyla ilgilidir. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam