15 Eylül 2020 05:50

Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın görüşme çağrısına 'terör' koşullu yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demirtaş'ın 'yan yana gelip konuşulması lazım' sözlerine, 'terörle arasına mesafe koymayı başarmış herkes ile görüşürüm' şeklinde yanıt verdi.

Selahattin Demirtaş (solda) | Fotoğraf: HDP / Ahmet Davutoğlu (sağda) | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine yönelik, "Derin trajediden çıkmak için demokrasi ilkeleri etrafında yan yana gelinip konuşulması, halkın özgür yarınları için, huzuru ve refahı için kesinlikle katkı sağlayıcı olacaktır" sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu, "Prensip olarak Türkiye'de demokrasiye inanmış, terörle arasına mesafe koymayı başarmış herkes ile görüşmeyi bu ülkenin geleceği açısından doğru görürüm" ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Müslim Evci'ye konuşan Davutoğlu, Demirtaş'ın kendisine yönelik, "Davutoğlu ile yan yana gelip konuşmamız Türkiye'de özgürlükler için faydalı olacaktır" sözlerine şöyle yanıt verdi.

Davutoğlu, "Prensip olarak Türkiye'de demokrasiye inanmış, terörle arasına mesafe koymayı başarmış herkes ile görüşmeyi bu ülkenin geleceği açısından doğru görürüm. Bu bağlamda geçmişte de sert siyasi mücadelede bulunduğumuz liderler ile de bir araya gelmekten hiç çekinmedim” dedi.

PARTİMİZ FARK EDİLDİ

Davutoğlu, röportajında partisinin fark edildiğini de belirterek şunları söyledi:

"Siyasette adımlar şöyledir; önce fark edilir, daha sonra etkisi anlaşılır, daha sonra etkisi altında kalınarak iktidar görülür. Artık Gelecek Partisi, fark edilmiştir. Örneğin, kamuoyuna da yansıdı. Diyarbakır merkezli Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan 13 ilde yapılan ankette, Gelecek Partisi üçüncü sırada yer almış, ikinci büyük güç olma yolunda ilerlediği anlaşılmıştır."

Selahattin Demirtaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili de "Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim” sözlerini kullanmış, Akşener, “Kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız” karşılığını vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Peşmerge'nin yeniden Kerkük'te konuşlandırılacağı iddia edildi

SONRAKİ HABER

OPEC: Küresel ekonomi 2020'de yüzde 4 daralacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...