14 Nisan 2011 15:56

Haydarpaşa öğrencileri 1 mayısa hazırlanıyor

Haydarpaşa Endüstri  Meslek Lisesi  İstanbul'un en büyük meslek lisesi olarak bilinmektedir. Nitelik olarak da en iyi eğitimi veren meslek liselerinin başlarında gelmektedir. Haydarpaşa EML'de 5.000 öğrenci ve 12 tane blok vardır. Bu kadar fazla öğrencinin problemleri bitmez diyen okul yönetimi kendini hiç de öğrenciler yerin

Haydarpaşa öğrencileri 1 mayısa hazırlanıyor
Paylaş
Can Gülaçtı

Haydarpaşa Endüstri  Meslek Lisesi  İstanbul'un en büyük meslek lisesi olarak bilinmektedir. Nitelik olarak da en iyi eğitimi veren meslek liselerinin başlarında gelmektedir. Haydarpaşa EML'de 5.000 öğrenci ve 12 tane blok vardır. Bu kadar fazla öğrencinin problemleri bitmez diyen okul yönetimi kendini hiç de öğrenciler yerine koymamaktadır. Okulumuz senenin başında ''güçlendirme çalışması'' adı altında resmen inşaata dönmüştür. Okulun içinde dozerler,işçiler gezinirken okulun bir bölümünde de  ''inşaata girmek tehlikeli ve yasaktır.'' şeklinde tabelalar  bulunmaktadır.

Onun dışında  okul içerisindeki kantin fiyatları yüksek ve temiz ortamda olmaması ve okul tuvaletlerini biz öğrencilere temizleten okul yönetiminin de  bizi ne gözle gördüğü belli oluyor. Biz okulumuzda nitelikli eğitim göremiyoruz. Zaten meslek lisesi öğrencisiyiz,bir çok öğrenci üniversiteyi bile hayal gözle bakarken bölüm derslerimizi bile nitelikli bir şekilde işleyemiyoruz. Örneğin ben makine bölümü cnc dalında bir öğrenciyim ve biz senenin başından beri bilgisayar üzerinden ders görüyoruz. Bu bilgiyi normal şartlarda makine başında da pratiğe dökmek gerekirken bunu yapamıyoruz neden? Çünkü okulumuzda yeterli şekilde cnc  makinesi yok! Okuldaki 9. Sınıfların bir bölümü gayet memnun bir şekilde okula gelip evlerine dönüyorlar. Çünkü bölüm dersleri yok ve okulun aslında 10. Sınıf itibari ile  başlayacağının farkında değiller. İstanbul'un bir çok yerinden Pendik'ten, Sultanbeyli'nden hatta ve hatta karşıdan gelen bile var ancak herkes  9. sınıflara hep şu sözleri söylüyorlar ''sakın benim bölümüme gelme, çok kötü bir ortam herkes bölüm dersinden şikayetçi'' şeklinde görüşler okulun bir çok yerinde dolanıp duruyor. Evet kültür derslerini bir yana bıraktık okulun adı 'meslek lisesi' ancak bizler mesleğimizi öğrenemiyoruz. Biz geleceğin işçileri olarak bu okula geliş sebebimiz belli  'kolumuzda  altın bir bilezik olsun' Ancak bu eğitimi bize vermiyorlar. Birde diğer yandan bakalım okulun çok az bir bölümü de olsa üniversiteyi kazanmak istiyor. En azından iki yıllık bir yüksek okula gidip teknisyen olurum şeklinde görüşler de var tabi. Ama bu sefer de  son dönemlerdeki  AKP Hükümetinin ve ÖSYM'nin  kirli bir politikası ile karşılaşıyoruz. ''KOPYA !'' Sınava giren arkadaşlarımız bu duruma son derece tepkili. Okuldaki bir çok öğrenci 'şimdi biz ne yapacağız daha geçen KPSS'de kopya çekildiği belli oldu bunlar ne yapmaya çalışıyor.'' Şeklinde görüşlerini ortaya koyan Haydarpaşalılar diğer lise ve dershane öğrencileri gibi ne yapacağını bilmeden sınavın olumlu bir sonuca bağlanmasını bekliyorlar.

Evet Biz Haydarpaşa EML  öğrencileri olarak Paralı Eğitime , Sınav Sistemine , ÖSYM'ye  , Okuldaki Staj Sömürüsüne karşı 1 Mayıs' da alanlardayız. Kendi taleplerimizi haykıracağımız 1 Mayıs'da en kitlesel şekilde gelmeyi amaçladık. Bunu başarmak için önümüzde çok az bir zaman kaldı ancak gençlik kitlesi anlık olaylara refleks şekilde cevap verecek kadar güçlü olmalıdır. Biz Haydarpaşa EML öğrencilerileri olarak bu gücü kendimizde buluyoruz ve inanıyoruz..

ÖNCEKİ HABER

Evrimsel biyoloji kongresi

SONRAKİ HABER

Staj sömürüsü yetmiyor, bir de sınav sömürüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa