14 Eylül 2020 08:26
Son Güncellenme Tarihi: 14 Eylül 2020 09:29

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Belediyeler halkın iradesinin temsilcilerine teslim edilmeli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyum atanması ve görevden uzaklaştırılması işleminin iptali için açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyum atanması işleminin iptali için açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 1. İdare Mahkemesinde görüldü. Duruşma öncesi açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Yargı seçme seçilme hakkının gasbına alet olmamalı, tarafsız karar vermeli” çağrısı yaptı. Kayyumların geri çekilmesi gerektiğini belirten Günay, “Belediyeler halkın iradesini temsil eden gerçek belediye başkanlarına; Selçuk Mızraklı’ya, Ahmet Türk’e, Bedia Özgökçe’ye bir an önce teslim edilmelidir” dedi.

KARAR DAHA SONRA TEBLİĞ EDİLECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, 19 Ağustos 2019’da belediyeye kayyum atanmasına karşı avukatları aracılığıyla idare mahkemesinde dava açtı. Yürütmenin durdurulması ve kararın iptali talepli davanın duruşması, dün Diyarbakır 1. İdare Mahkemesinde görüldü. HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, HDP Milletvekilleri Remziye Tosun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Dersim Dağ ve Semra Güzel ile parti yöneticileri ile avukatların takip ettiği davada kararın önümüzdeki günlerde Mızraklı’nın avukatlarına yazılı tebliğ edileceği belirtildi.

GÜNAY: KAYYUM DEMEK RÜŞVET DEMEK

Duruşma sonrası açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, kararın bir süre daha ertelenerek iktidarın kayyum politikalarını devam ettirmeye çalıştıklarını ifade etti. Günay, “Diyarbakır halkının iradesini gasbetmek. Haksız ve hukuksuz olan kayyum rejimini devam ettirmek. Bugün bütün dünya, bütün Türkiye, kayyum uygulamalarının ne demek olduğunu biliyor. Kayyum demek rüşvet demek, talan demek, yolsuzluk demek. Bunları Diyarbakır’daki kayyumda gördük. Kendileri için hazırladıkları banyolarda gördük. Mardin’deki, Van’daki kayyum uygulamalarından biliyoruz. Esas olan bu saltanatın ve gasp halinin devam ettirilmesi” dedi.

BELEDİYE EŞ BAŞKANLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

Kayyum uygulamalarını asla kabul etmediklerini vurgulayarak yargıya tarafsızlık içinde karar verme çağrısında bulunan Günay şunları söyledi: “Gasbı, hileyi, talanı kabul etmiyoruz. Kayyumlar derhal geri çekilmeli, belediyeler halkın iradesini temsil eden gerçek belediye başkanlarına; Selçuk Mızraklı’ya, Ahmet Türk’e, Bedia Özgökçe’ye bir an önce teslim edilmelidir. Burada bir gasp var, hile var, talan var, yolsuzluk var. Bunu kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Daha da önemlisi sevgili belediye eş başkanlarımız derhal serbest bırakılmalı ve görevlerinin başına dönerek derhal kentlerini yönetmeye devam etmeliler. Umuyoruz ki yargı seçme ve seçilme hakkının gasbedilmesine alet olmaz. Yargı bağımsız, tarafsız bir karar vererek kayyum kararının iptaline karar verir.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kendini ilahiyat hocası olarak tanıtıp kadınları istismar eden şüpheli tutuklandı

SONRAKİ HABER

Tarikatların elinde 1 milyon çocuk var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...