12 Eylül 2020 17:10

Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube yönetimi genel kurulu tamamladı

Karşıyaka, Çiğli, Aliağa ve Dikili belediyelerinde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube 1. Olağan Genel Kurulunu Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Karşıyaka, Çiğli, Aliağa ve Dikili belediyelerinde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube 1. Olağan Genel Kurulunu Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 175 delege yer aldığı genel kurula Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel-İş TİS Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel-İş İzmir 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 No’lu Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Aliağa Belediyesinden işten atılan ve direnen işçiler, İZELMAN, İZENERJİ, Konak, Buca, Bornova temsilcileri ve Alevi Dernekleri Yönetim Kurulu üyesi katıldı.

İki liste ile girilen seçimlere mevcut şube bakanı Deniz Şahin Gümüştekin kırmızı liste ile Gencer Bektaş ise yeşil liste ile aday oldu. Divanda Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, Genel-İş 3 Nolu Şube mali sekreteri Serap Yılmaz ve Genel-İş TİS Daire Başkanı Çetin Çalışkan yer alırken ilk sözü Çalışkan aldı.

Çalışkan, "DİSK'in öncülüğünde başta Genel İş olmak üzere çeşitli mücadelelere girdik. Önümüzde başka sıkıntılar da var. Bunlarla ilgili de çalışmalar yapıyoruz bunlardan en önemlisi eğitim politikalarımız. Bunu daha sınıftan yana geliştirerek çalışmalar yapıyoruz. Yoğun bir eğitim çalışmasına başlayacağız genel iş olarak" dedi. Pandemi nedeniyle gecikmelerin olduğunu söyleyen Çalışkan, "Dolayısıyla süreç yeni başladı. Şu an itibaren 700'e yakın toplu sözleşme bütün olarak başladı. İzmir'de de devam ediyor. En son Çiğli belediyesi bitti. Türkiye genelinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

TOPYEKÜN MÜCADELE VURGUSU

Ardından söz alan Genel-İş 8 No’lu Şube Sekreteri Sinan Uğur faaliyet raporunu okudu. Uğur, "Pandemi süreci devam ediyor, ölümler artıyor ama iktidar ısrarla çarklar dönsün diyor. Talebimiz biran evvel tüm işçilerin düzenli testten geçirilmesi, zorunlu olmayan işlerde ücretli izin verilmesi, tam koruyucu ekipman sağlanması. Sendikamız pandemi sürecinde de bu talepler ile mücadele etmiş ve bu mücadeleden asla geri durmayacaktır" dedi. Kıdem tazminatının fona devredilmesi tartışmalarına da karşı durmaya devam edeceklerini belirten Uğur, "Bizler tüm örgütlü gücümüzle örgütsüz işçileri de katarak bu saldırıları püskürteceğiz" diyerek mücadele vurgusu yaptı.Kongreden sonra oluşacak yeni yönetimin TİS süreçlerini de iyi şekilde yöneteceğini ifade eden Uğur, "Bundan sonraki süreçte de oluşacak yeni yönetimle birlikte iktidarın ve işverenlerin topyekun saldırılarına karşı topyekun mücadele yürüteceğiz. Sadece kendi iş yerlerimizde değil bu saldırılara karşı sendikalı, sendikasız bütün işçilerle birleşmek zorundayız" diye konuştu.

"TOPLUMSAL SORUNLARI KENDİ SORUNLARIMIZ GÖREN ANLAYIŞTA OLMALIYIZ”

Daha sonra adayların konuşmalarına geçildi. İlk olarak yeşil listeden başkan adayı olan Gencer Bektaş konuşmasını yaptı. Bektaş, "Bizler işçilerin taban örgütlenmesine dayanarak sınıf sendikacılığı ilkelerini ayağa kaldırabiliriz. İşçiler arasındaki tüm ayrımları kaldırmalıyız. İşçilerin, sendika yöneticileri geri çağırma, görevden alma hakkını gerçekleştirmeliyiz. Sendika yöneticileri ile işçiler arasındaki ücret farklılığını ortadan kaldırılmalı. Dünya ve Türkiye sorunlarına duyarlı, toplumsal sorunları kendi sorunları olarak gören bir yaklaşımda olmalıyız Partilerin arka bahçesi olmamalıyız. Ancak ve ancak bu ablukayı böyle kırabiliriz" dedi.

“YAŞATILAN TÜM ZORLUKLARIN HESABINI SORACAĞIZ”

Son olarak söz alan kırmızı listeden başkan adayı Deniz Şahin Gümüştekin ise, ülkede direnen tüm işçileri selamlayarak sözlerine başladı. Gümüstekin, "Yaşanan her uygulamada 12 Eylül'ün izlerini AKP iktidarı ve saray rejimi eliyle görmekteyiz. DİSK olarak insan hak ve özgürlüklere, demokrasiye yapılan saldırıya karşı da eşitlikten, adaletten yana tavır almaya devam edeceğiz" dedi.

İşsizliğin en üst düzeyde olduğu, asgari ücretin yoksulluk sınırının altında belirlenen bir ülkede mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini vurgulayan Gümüştekin, "Bizim devletin ve sermayenin gözünde yer almaya niyetimiz yok. Bize yaşatılan tüm zorlukların hesabını yılmadan direne direne soracağız. Bizim amasız fakatsız tek önceliğimiz sadece işçi sınıfının çıkar ve menfaatleridir. Bizler 15-16 Haziranı yaratan DİSK'in mirasçılarıyız" diye konuştu.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR”

Gümüştekin sözlerini bitirirken kadın mücadelesini önemine değinerek, "İşimize, ekmeğimize, onurumuza, hukukumuza, özgürlüğümüze, ulusal değerlerimize sahip çıkmak için özelleştirmelere, eğitim ve sağlığın paralı hale getirilmesine, derelerimizin, madenlerimizin yandaşlara peşkeş çekilmesine, kadın cinayetlerine karşı yaşamı savunacağız. Hep birlikte haykırmalıyız İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. 175 delegeden toplam 164 delege oy kullanırken, mevcut şube başkanı Deniz Şahin Gümüştekin’in aday olduğu kırmızı liste 90 oy ile seçimleri kazandı. Yeni yönetim ise şu şekilde; şube başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Barış Okur, İlham Uluç, Cemal Eryılmaz, Güntay Kıray. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy Yeldeğirmeni sakini kadınlar erkek şiddetine karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

"12 Eylül 1980’de yargılananlar ve yaşayanlar anlatıyor" paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...