Fikriye Özbek'in annesi: Benim kızımın işkence çektiğini herkes biliyor

Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek’in 10 yaşındaki oğlunun olay anını gördüğü ve tanık olduklarını Fikriye Özbek'in annesi Rabiya Çulha'ya anlattığı ortaya çıktı.

10 Eylül 2020 00:45
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da şiddet gördüğü eşini öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek’in annesi Rabiya Çulha, evli olduğu Hakan Özbek’i öldürdüğü iddiası ile tutuklanan kızının yıllardır uğradığı şiddetle ilgili “Ben her zaman kızım ölecek diye bekliyordum” dedi. Kızının eşini öldürmesinin mümkün olmadığını ifade eden Çulha, olaya şahit olan 10 yaşındaki torununun, babasının silahı kendi göğsüne dayayıp silahın ateşlenmesi için tüfeğe vurduğunu anlattığını söyledi.  

Şiddet uygulayan eşini öldürdüğü iddiası ile tutuklanan Fikriye Özbek’in o gece yaşadıkları ile ilgili 10 yaşındaki oğlunun Özbek’i doğruladığı ortaya çıktı. Özbek’in annesi Rabiya Çulha’nın aktardığına göre çocuk, Fikriye Özbek’in ifadesinde olduğu gibi Hakan Özbek’in silahı kendi göğsüne dayayıp ateşlediğini söyledi. Gece tuvalete gitmek için uyanan çocuğun kapıdan yaşananları gördüğünü ifade eden Çulha’nın aktarımına göre çocuk kendisine “Eğer ölmese sizin eve getirecekti. Sizin gözünüzün önünde öldürecekmiş. Annemi kemerle dövdü. Annemin eline silahı zorla verdi. Annem ‘Hakan yapma’ dedi. Silahı kendi göğsüne dayadı. Elini tüfeğe vurunca patladı. Ben odama kaçtım” diye anlattı.

"BANA TELEFONDA ‘KIZINI ÖLDÜRÜYORUM’ DİYORDU"

Çulha, kızının evlendiği günden beri şiddet gördüğünü anlattı. Kendilerinin ve komşularının da yaşanan şiddete tanık olduklarını ifade eden Çulha, “Telefonda bana diyor ki ‘Allah rahmet eylesin, kızını öldürüyorum ha.’ Korkudan polise haber vermiyorum. Kızımın işkence çektiğini herkes biliyor” dedi.

"ANLATIRSAN ANNENİ ÖLDÜRÜRÜM DİYORDU"

Kızının sürekli şiddet gördüğünü ifade eden Çulha, “Ölmeden önce de gidip konuştum. ‘İyi olun, sen hapse girersin, kızım mezara girer’ dedim. Ben her zaman kızım ölecek diye bekliyordum. Hep ‘Anne benim için dua edin’ diyordu. Hakan bize ‘Tamam bir daha yapmayacağım’ diyordu. Ama eve gittikten sonra bir daha aynısını yapıyordu. ‘Eğer anlatırsan, kardeşlerini, anneni öldürürüm’ diye tehdit ediyordu. ‘Şikayet edersen çocuklarını öldürürüm’ diyordu. Ya silahla, ya bıçakla tehdit ediyordu. Bize silah gösteriyordu. Bizi de tehdit ediyordu. Bu yüzden şikayet edemedi” dedi. Kızının bir gün 183’ü aradığında eve gelen polislerle kızından önce Hakan Özbek’in konuştuğunu, kendisini tehdit ettiği için “Şikayetçi değilim” dediğini anlatan Çulha, kızının suçsuz olduğunu ve tahliye edilmesini istedi.

"FİKRİYE KATİL DEĞİL, ŞİDDET MAĞDURUDUR"

Özbek’in Avukatı Sevil Aracı da çocuğun olaya şahit olduğunun yeni farkına vardıklarını belirterek “Çocuk olayı görmüş ancak silah patlayınca korkuyla yatağına dönüp uyuyor numarası yapmış. Çocuk anneannesine bu durumu yeni anlatabilmiş. Bu konuda savcılığa bilgi verip çocuğun ifadesinin alınmasını talep edeceğiz. Çocuğun anlatımları ile de Fikriye’nin suçsuz olduğu kanıtlanacaktır. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Fikriye katil değil, şiddet mağdurudur” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Adana Pozantı'da çarşamba günü çıkan orman yangını hâlâ söndürülemedi

SONRAKİ HABER

Boya fabrikasında yangın çıktı, 6 işçi dumandan etkilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...