08 Eylül 2020 08:19

Hakkında tecavüzden soruşturma açılan Prof. Dr. H.S.Ç. görevden uzaklaştırıldı

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, hakkında şantaj, tehdit ve tecavüz suçlarından soruşturma açılan Prof. Dr. H.S.Ç.'yi ve suç duyurusunda bulunan akademisyen Ö.G.H.'yi görevden uzaklaştırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

 

Konya Selçuk Üniversitesi, akademisyen Ö.G.H.'nin (44) Prof. Dr. H.S.Ç. (41) hakkında "tehdit, şantaj ve tecavüz" suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından idari soruşturma başlattı. Üniversite yönetimi, "soruşturmanın selametini" gerekçe göstererek iki öğretim üyesini de görevden uzaklaştırdı.

NE OLMUŞTU?

Akademisyen Ö.G.H., savcılığa yaptığı suç duyurusunda H.S.Ç. ile Mart 2016’da duygusal bir ilişkiye başladıklarını, görüntülü konuşmalar ve mesajlaşmalar esnasında kendisinden resim istediğini belirtmişti. Ö.G.H, Ağustos 2016’da evli oldukları için ayrılmak istediğinde H.S.Ç.'nin bunu kabul etmediğini ve kendisini "herkese rezil etmekle" tehdit ettiğini aktarmıştı.

"Elimde 300 fotoğrafın, 50 sayfa yazışma ekran görüntün var. Herkese göndereceğim" diye tehdit edildiğini söyleyen Ö.G.H., "Büyük oğluma, eşime fotoğraflarımı atacağını söyledi. Korkumdan dolayı ne istediyse yaptırdı" demişti.

Suç duyurusunun devamında H.S.Ç.'nin kendisine tehdit ve şantajla birçok kez tecavüz ettiğini söyleyen Ö.G.H., "Bir günde tam 98 kez aradığını biliyorum. Psikolojim altüst oldu, bu durum eşime, çocuklarıma da yansıdı. Bunun sonucunda Mayıs 2019’da eşimden boşandım. Korkumdan, tehdit ve şantajlarından polise gidemedim, şikâyetçi olamadım. Ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Her şeyi göze alarak gelip şikayetçi oldum" demişti.

Şantaj ifadeleri dosyaya giren H.S.Ç. ise suçlamaları reddetmişti.

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Oktay Candemir, adli konrol uygulamasıyla serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan İranlı Shariatmadari'ye ülkeyi terk etmesi için 30 gün verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...