07 Eylül 2020 10:23

Mersin’de ilk Kovid-19 vakasının kayıtlara "Kovid-19" olarak geçmediği iddiası

Mersin’de 29 Mart’ta koronavirüs tedavisi için hastaneye kaldırılan Fatma Y’nin ölüm raporuna kaydının Kovid-19 olarak geçmediği  iddia edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin’de 29 Mart’ta koronavirüs tedavisi için hastaneye kaldırılan Fatma Y’nin ölüm raporunda ölüm nedeninin Kovid-19 olarak geçilmediğini belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Toros Devlet Hastanesine kaldırılan Fatma Y'nin (72) 5 gün hastanede tedavi gördükten sonra yeniden test yapılmadan evine yollandığını anlatarak “Mersin’deki ilk koronavirüs vakası olan Fatma Y’nin ölüm raporunda ölüm nedeni ‘Bulaşıcı hastalık-doğal ölüm’ diye yazıldı. Fatma Y. koronavirüse karşı tedbir alan özel kostümlü görevliler tarafından defnedilirken, kızı olayı yargıya taşıdı” dedi.

"BU İHMAL DEĞİL Mİ?"

72 yaşındaki kadının evinde fenalaşınca ailesi tarafından yeniden hastaneye götürüldüğünü ancak hayatını kaybettiğini belirten Antmen, “Böyle önemli bir salgında daha baştan yalan söylendi. Fatma Y’nin eşi ve kızı da koronavirüse yakalanıyor. Hastanede test yapılıyor ve pozitif çıkıyorlar. Önce hepsi hastaneye yatırılıyor. Bekir Y kronik hasta, kızı Nesrin Y astım hastası olmasına rağmen testi pozitif çıkan 3 hasta da iyileşmeden 5 gün sonra test yapılmadan eve gönderiliyor. Fatma Y. evinde fenalaşıyor. Aile kendi imkanlarıyla hastaneye yetiştiriyor ama 48 saat sonra hastanede maalesef hayatını kaybediyor. Şimdi bu ihmal değil mi?

Antmen, "Neden yeterli test yapılmıyor? Test kiti insandan daha mı önemli? Vatandaşın canı sudan ucuz hale geldi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Türk Tabipleri Birliğinin daha önce yaptığı açıklamada "Bakanlık sadece PCR testleri pozitif olan hastaların ölümünü Kovid-19 ölümü olarak kabul etmekte ve bu durumda Ölüm Bildirim Sistemi (ÖBS) sistemine kayıtlarında ölüm belgelerinin C kısmına ölüm şekli olarak Bulaşıcı Hastalık (Doğal Ölüm), H kısmı ölüm nedenleri bölüm I satırına Covid-19 olarak giriş yapılmaktadır" bilgisini verilmişti. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'de George Floyd eylemlerinin 100. gününde 59 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Özel hastaneler PCR testi pozitif çıkan hastanın ödemesini devletten alabilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...