07 Eylül 2020 10:11

Sultangazi'de Suriyeli çocuğa gasp kurşunu

İstanbul Sultangazi'de silahlı bir grup tarafından önleri kesilen Suriyeli çocuklardan biri, gasbettikleri parayı az bulan şahıslar tarafından bacaklarından vuruldu.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Ercüment AKDENİZ
İstanbul

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde futbol oynamak için evden çıkan iki Suriyeli çocuğun önü bir grup tarafından kesildi. Tabanca gösterip haraç isteyen grup, madeni paraları az bulunca ateş açtı. Saldırıda iki kardeşten biri olan A.K. (17) bacaklarından yaralandı.

Sultangazi 8 Evler Mahallesi'nde pazar günü sabah 07.00’de top oynamak için sahaya giden iki kardeşin önü bir grup gaspçı tarafından kesildi. Verilen parayı az bulan gaspçılar ateşli silah kullanmaktan çekinmedi. Evrensel'e konuşan baba Muhammed Kasım, “Vurulan oğlum tekstil işçisi. Diğer kardeşi de öğrenci. Oğlumu bugün ameliyata aldılar. Kuşun sol bacağından girip sağ bacağına saplanmış. Bir damarı kesilmiş. Polis gelip ifadeleri aldı. Sonra karakola gidip şikayetçi olduk. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

GASPÇILAR DA ÇOCUK YAŞTA!

Olayın mağduru ve görgü tanığı küçük kardeş A.K. (15) ise şunları anlattı:

“Her Pazar sahaya maça gidiyoruz. Pazar günü 4 kişi yolumuzu kestiler. Para istediler. Para yok dedik. Silahı çıkardı biri, ‘Sıkarım’ dedi. Bizdeki para madeni para idi. Beğenmediler. Sonra ateş ettiler ve ağabeyim bacaklarından yaralandı.”

Kardeş A.K.’nin verdiği bilgilere göre saldırgan gaspçı gruptakiler de 16-17 yaşında çocuklar. Saldırı anında kaçan bir kişinin yakalandığını ifade eden A.K. “Ateş açan iki kişi hâl aranıyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanlığı şiddetle mücadelede yeni tedbirler yayımladı

SONRAKİ HABER

ABD'de George Floyd eylemlerinin 100. gününde 59 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...