07 Eylül 2020 04:10

Selçuk Üniversitesinde görevli Prof. Dr. H.S.Ç. hakkında tacavüzden suç duyurusu

Selçuk Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. H.S.Ç. hakkında bir akademisyen kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Prof. H.S.Ç'nin tehditleri dosyaya girdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Konya Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen Ö.G.H., aynı üniversitede görevli Prof. Dr. H.S.Ç. hakkında kendisine tacavüz ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Prof. H.S.Ç'nin tehditleri de dosyaya girdi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, akademisyen Ö.G.H, savcılığa yaptığı suç duyurusunda H.S.Ç. ile Mart 2016’da duygusal bir ilişkiye başladıklarını, görüntülü konuşmalar ve mesajlaşmalar esnasında kendisinden resim istediğini belirtti. Ağustos 2016’da evli oldukları için ayrılmak istediğinde H.S.Ç.'nin bunu kabul etmediğini ve kendisini "herkese rezil etmekle" tehdit ettiğini aktardı. "Elimde 300 fotoğrafın, 50 sayfa yazışma ekran görüntün var. Herkese göndereceğim" diye tehdit edildiğini söyleyen Ö.G.H., "Büyük oğluma, eşime fotoğraflarımı atacağını söyledi. Korkumdan dolayı ne istediyse yaptırdı" dedi.

Ö.G.H. şuç duyurusunun devamında H.S.Ç.'nin kendisine tehdit ve şantajla birçok kez tecavüz ettiğini söyleyerek "Mayıs 2018’de WhatsApp’tan engelledim, farklı numaralardan mesaj atmaya devam etti. Telefonumda WhatsApp uygulamasını kaldırdım, yine ısrarla farklı numaralardan aramayı sürdürdü. Bir günde tam 98 kez aradığını biliyorum. Psikolojim altüst oldu, bu durum eşime, çocuklarıma da yansıdı. Bunun sonucunda Mayıs 2019’da eşimden boşandım. Korkumdan, tehdit ve şantajlarından polise gidemedim, şikâyetçi olamadım. Ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Her şeyi göze alarak gelip şikayetçi oldum" dedi.

Şantaj ifadeleri dosyaya giren H.S.Ç. ise suçlamaları reddetti.

Ö.G.H.’nin Mart 2020 tarihinde yaptığı suç duyurusunun ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı cinsel saldırı, tehdit, hakaret, şantaj suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Prof. Dr. H.S.Ç’nin, akademisyen Ö.G.H.’yi “müstehcen fotoğraflarını paylaşmakla tehdit ettiği, şantaj ve hakaretlerde bulunduğu 30 sayfalık Whatsapp yazışmaları da soruşturma dosyasına girdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ise "soruşturmanın selametini" gerekçe göstererek iki öğretim üyesini de görevden uzaklaştırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık çalışanına yine ek ödeme

SONRAKİ HABER

İdlib'de 1 asker düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...