03 Eylül 2020 00:25

Çankaya Belediyesi’nde vakalar artınca kısıtlamalar yeniden geldi

Çankaya Belediyesinde vaka artışlarının olması üzerine bazı kısıtlamalar yeniden getirildi. Evrensel'e konuşan işçiler, önlemlerin gevşemesi nedeniyle vakaların arttığını söyledi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Deniz SÖNMEZ
Ankara

Çankaya Belediyesinde vaka artışlarının görülmesi üzerine bazı kısıtlamalar yeniden getirildi. Gazetemize konuşan bir işçi normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte alınan bazı önlemlerden vazgeçildiğini anlatarak “Normalleşme süreci öncesinde sıkı tedbirler alınıyordu. Çoğumuz evden çalışıyorduk. Fakat normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte alınan tedbirler çok gevşetildi. Daha önce belediye binasının 3 kapısından sadece biri açıktı. Bütün odalar ve ofisler günlük dezenfekte ediliyordu. Herkes belediye binasına alınmıyordu ve işçiler için servisler tahsis edilmişti. Normalleşmeye geçer geçmez her şey bitti. Fakat şu an normalleşme sürecinin öncesine döndük. Normalleşme sürecine hiç geçilmeseydi belki de bu kadar vaka olmayacaktı” diye konuştu. 

Hükümetin “yeni normal” adıyla birçok tedbiri kaldırmasının ardından bütün kapıların açıldığını, sürekli yapılan dezenfekte işlemlerinin bittiğini söyleyen işçi şunları söyledi: “Kontrolsüz girişler oldu, sonra da hastalık başladı. Hastalığın artması çok normal, biz bu büroda 10 kişiden az çalışıyoruz. 8-9 saat hep beraberiz. Hastalığın bulaşmaması imkansız.”

"TEMAS HALİNDE OLANLAR UYARILMALIYDI"

Gevşetilen önlemlerin ardından çeşitli birim ve müdürlüklerde vakalar görüldüğünü ve vaka sayılarının giderek arttığını söyleyen işçi, bu vakalar üzerine tekrar kısıtlamaların getirildiğini belirtti. Getirilen kısıtlamaların ve izinlerin müdürlüklerin inisiyatifinde olduğunu belirten işçi, işyerinde kaç kişiye pozitif tanısı konulduğunu bilmediklerini söyledi. Normalleşme sonrası alınan önlemleri yetersiz bulan işçi, “Kaç kişide koronavirüs çıktığı açıklanmadı, ne zaman açıklanır bilmiyorum. Birçok birim ve müdürlükte çıktı, biz bunları kulaktan duyuyoruz. Aslında Kovid-19 testi pozitif çıkanlarla temas halinde olanlar uyarılmalıydı ama biz kendi aramızda kulaktan kulağa duyduk. Aynı yerde çalışanların olduğu yerler kapatıldı ama sadece o birim kapatıldı. İnsanlar karantinaya alındı. Belediyemiz hükümetten daha iyi ama daha da iyi olabilirdi. Kendi içinde idari izinlerle insanları idare edebilirdi” diye konuştu.

10 GÜNDE BİR MASKE VE DEZENFEKTAN

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı çalışan işçiler ise salgın başladığında da, normalleşme süreci öncesi ve sonrasında da alınan tek önlemin 10 günde bir maske ve dezenfektan vermek olduğunu anlattı. Çeşitli ilçelerde çalışan arkadaşlarının testleri pozitif çıktığı zaman onların izin alabildiğini fakat temaslı olan veya birlikte alışan diğer arkadaşlarına idari izin verilmediğini söylediler.

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Çankaya Belediyesi insan kaynakları müdüründen ise geri dönüş yapılmadı.

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçisi kadınlar: Sözleşmenin uygulanması için mücadelemizi yükselteceğiz

SONRAKİ HABER

Kendisinden boşanmak isteyen kadını ve bir kişiyi öldüren erkek intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa