Ankara'da "Hastanemi Açın" platformu, kapatılan hastanelerin açılmasını talep etti
Ankara'da "Hastanemi Açın" platformu, kentteki şehir hastanesinin açılması sürecinde kapanan tüm hastanelerin yüksek vaka artışları nedeniyle yeniden açılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Ankara'da pandemi hastanelerinde kalabalık nedeniyle fiziki mesafe yok

Ankara’da vaka artışı nedeniyle kapatılan hastanelerin açılması gündemde
Ankara'da "Hastanemi Açın" platformu, Yüksek İhtisas Hastanesi önünde eylem yaparak kentteki yüksek vaka artışları nedeniyle şehir hastanesinin açılması sürecinde kapanan tüm hastanelerin yeniden açılmasını istedi.
Başkentte, Ankara Şehir Hastanesi’nin açılması nedeniyle kapanan hastanelerin yeniden açılması gündemde. Ankara’da vaka artışlarının çok yüksek olması ve yoğun bakım ünitelerinin dolması nedeniyle Numune Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi’nin pandemi hastanesi olarak açılması planlanıyor. Hastanelerin kapanmasına karşı çıkan sağlık meslek örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin oluşturduğu "Hastanemi Açın" platformu, kapatılan Yüksek İhtisas Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.
Burada konuşan Platform Sözcüsü ve TTB Merkez Konseyi Eski Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, uzun süredir dile getirdikleri talebin önemli bir ihtiyaç olduğunun görüldüğüne dikkat çekti. İlhan, sağlık altyapısının yetersiz kaldığı pandemi koşullarında, bu hastanelerin yeniden ve tarihi kimlikleri korunarak açılması gerektiğini söyledi.
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, yüzyılda bir görülen salgının Ankara’nın göbeğindeki hastanelerin kapandığı bir döneme denk geldiğini ifade etti. Henüz salgın çıkmadan önce bu hastanelerin neden kapatılmaması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Taşcıer, eğer şehir merkezindeki bu hastaneler kapatılmamış olsaydı vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabileceğini söyledi. Çoğu hastanın koronavirüs salgını nedeniyle tedavisini ertelediğini belirten Taşcıer, “Henüz geç değil. Hastanelerin kısmen değil tamamen açılmasını talep ediyoruz” dedi.
HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik de bu mücadelenin büyütülmesi gerektiğini söyledi. Şehir hastanelerinin bütçeye büyük yük getirdiğini ifade eden Eksik, iktidarın şehir hastanelerini yandaşlara peşkeş çektiğini, yurttaşın ise sağlık hizmetine kolay ulaşamayarak mağdur olduğunu söyledi. Eksik, kapatılan hastanelerin bir an önce hizmete açılması gerektiğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et