31 Ağustos 2020 12:12

Araçla seyir halinde yanındaki kadını öldürüp trafik kazası görünümü vermeye çalıştı

Van'da seyir halinde oldukları araçta Dilan Toptaş adlı kadını silahla vurup öldürdüğü belirlenen H.İ.S. adlı erkek, işlediği cinayete trafik kazası süsü vermeye çalıştı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van'da seyir halinde oldukları araçta Dilan Toptaş adlı kadını silahla vurup öldürdüğü belirlenen H.İ.S. adlı erkek, işlediği cinayete trafik kazası süsü vermeye çalıştı. Olay sonrası gözaltına alınan zanlı, görgü tanıklarının anlatımları doğrultusunda “kasten öldürmek" suçundan tutuklandı.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan bilgiye göre, Dilek Toptaş ile H.İ.S araçla Edremit'ten Van merkeze doğru hareket halinde iken H.İ.S. silahını çekerek Toptaş'ın kafasına bir el ateş etti. Daha sonra içerisinde bulundukları araç orta refüje çarptı. Olaya tanıklık eden ve aracın yanına koşan çevredeki yurttaşlar, kadının ölmüş olduğunu gördü. Olayı görenler ayrıca şoför koltuğunda oturan H.İ.S'nin tuhaf hareketler sergilediğine şahit oldu.

Kazaya şahit olan yurttaşlardan biri, sürücünün ölmüş haldeki genç kadının yüzündeki kanı silahına sürdüğünü, hatta silahı kadının eline sıkıştırdığını anlattı. Diğer bir görgü tanığı ise, "Araçtan önce silah sesi geldi. Hepimiz irkildik sonra ses gelen araçtaki sürücünün aracı orta refüje sürdüğü gördük" dedi. Kazada aracın sadece alt kısımlarının zarar gördüğünü söyleyen görgü tanıkları, sürücünün kaza sonrası aracın camlarını tekmeleyerek kırdığını anlattı.

Olay yerine gelenler polisler Hİ.S.'yi gözaltına alarak Van Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Dilan Toptaş'ın cenazesi ise Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hazırlanan ön otopsi raporunda, Toptaş’ın kafasına isabet eden tek kurşunla yaşamını yitirdiği belirlendi.

KASTEN ÖLDÜRMEKTEN TUTUKLANDI

Toptaş'ın cenazesi, memleketine götürülerek burada toprağa verilirken, emniyet sorgusunun ardından savcılığa çıkarılan H.İ.S. ise "kasten öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Zanlının verdiği ifadesinde, araç içerisinde yaşadıkları bir tartışmadan sonra silahının ateş aldığını söylediği öğrenildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatarak dosyaya "gizlilik" kararı koydu.

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Ayhan Barut'tan anız yangınlarına çözüm çağrısı

SONRAKİ HABER

CPS işçileri düşük zam dayatmasına karşı grevde: İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...