30 Ağustos 2020 10:23

Denizli Büyükşehir Belediyesinde Kovid-19 vakası: Önlem alın, yaygın test yapın

Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi, belediyenin İnsan Kaynakları Daire Başkanlığında bir kişide Kovid-19 tespit edildiğini belirtip "dönüşümlü çalışma modeli" uygulanmasını ve yaygın test yapılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığında görevli iki şube müdüründen birinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirten Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi, "dönüşümlü çalışma modelinin" uygulanmasını ve yaygın test yapılmasını istedi.

Sendikanın açıklamasına göre Büyükşehir Belediyesinde Kovid-19 testi pozitif çıkan kişiyle yakın temasta olan diğer şube müdürü ve daire başkanı evlerinde karantinaya alınırken, aynı işyerinde çalışan diğer çalışanlara ise herhangi bir test ya da karantina işlemi uygulanmadı.

Vaka çıkmasına rağmen İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığının mesaisinin normal şekilde devam ettiğini belirten sendika, emekçilerin bu durumdan dolayı tedirgin olduğunu söyledi. Sendika emekçilerin kendi çabaları ile maske ve eldiven alarak korunmaya çalıştığını ifade etti.

"DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMA MODELİ UYGULANSIN"

Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili henüz açıklama yapılmazken Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanı Serkan Deniz Özkan, salgının önlenebilmesi ve tamasın minimuma indirilebilmesi açısından Büyükşehir Belediyesi ile örgütlü oldukları belediyelere 26 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesinde öngörülen yer alan "dönüşümlü çalışma modelinin" uygulamaya konulması ile ilgili bir yazı verdiklerini aktardı. 

Çalışan sağlığının ön planda tutulması çağrısı yapan Özkan, “Emekçiler örgütlü hareket etmediği sürece bu vaka artışları açıklanan rakamlardan ibaret olacak. ‘Ne olursa olsun işler yürüsün’ mantığı sağlımızı ve hayatımızı tehdit ediyor. 26 Ağustos’ta yayımlanan genelge uygulamaya konulmalı, çalışanların sağlığı ön planda tutulmalıdır” dedi.

 

Reklam