26 Ağustos 2020 17:09

Denizli’de bir ilkokul öğretmeninin koronavirüs testi pozitif çıktı

Denizli Merkezefendi ilçesinde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlkokulunda bir öğretmen Kovid-19 teşhisi ile karantinaya alındı.

Fotoğraf: Google Street View

Reklam

Denizli’de Hacı Ahmet Paralı İlkokulunda seminere katılan bir öğretmenin Kovid-19 testinin pozitif çıktı ancak okulda verilen eğitim seminerine ara verilmedi. 2 idareci ve 34 öğretmenin görev yaptığı okulda enfekte öğretmenin karantinada olduğu, diğer öğretmenler için ise herhangi bir karantina önlemi alınmadığı bilgisine ulaşıldı.

"BAKANLIĞIN DERHAL ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz, teşhis konulan öğretmen dışındakilerin tekrar okula gelmeleri yönünde talimat aldıkları bilgisini paylaştı. Tıpırdamaz, "Bu durum, seminerler ve okulların ne kadar sağlıksız koşullarda olduğunu ve seminerler ve eğitimin yüz yüze yapılmaması gerektiğinin bir göstergesidir" dedi.

Eğitim Sen olarak yüz yüze eğitimi sonuna kadar savunan bir sendika olduklarının altını çizen Tıpırdamaz, "Fakat sağlıklı bir okul ortamının sağlanması konusunda endişelerimiz olduğu için şu aşamada seminerler dahil tüm eğitim çalışmalarının uzaktan yapılması gerekir. Bakanlığın bu konuda derhal bir adım atmasını bekliyoruz" çağrısında bulundu. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam