26 Ağustos 2020 07:28

Gazeteci Özgür Boğatekin cezaevine girdi

Adıyaman merkezli Gerger Fırat Gazetesinin Haber ve İstihbarat Müdürü Özgür Boğatekin'e iftira suçlamasıyla 2014'te verilen 1 yıl 15 gün hapis cezası 6 yıl sonra onandı, Boğatekin cezaevine girdi.

Fotoğraf: @mlsaturkey/Twitter

Paylaş

Gerger Fırat Gazetesinin Haber ve İstihbarat Müdürü Özgür Boğatekin’e 2014'te verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası 6 yıl sonra Yargıtay 8. Ceza dairesi tarafından onandı.

Kararın tebliğ edildiği Boğatekin cezaevine girdi.

NE OLMUŞTU?

Gerger Fırat'ın haberine göre Boğatekin hakkında, 2013 ve 2014 yıllarında ilçede Kaymakamlık yapan Ömer Bilgin’i eleştiren yazıları nedeniyle iftira suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

TOKİ, Şahintepe Tesisleri, isimsiz dilekçelerin işleme konularak seçilmiş muhtarın görevden alınması gibi olaylar gazetede yayımlanmıştı.

2014 yılında Gerger Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada Hakim Recep Ünver, Boğatekin'e 1 yıl 15 gün hapis cezası vermişti. Yerel mahkemenin kararı temyize gönderilmişti.

Davaya bakan Hakim Recep Ünver, hakkında başlatılan "FETÖ" soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve meslekten ihraç edilmişti. Ardından da 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay’ın hapis cezasını onamasının ardından gazetecinin avukatları, Boğatekin'in AYM’ye hak ihlali gerekçesiyle bireysel başvuruda bulunacağını bildirildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nitelikli cinsel saldırı sanığı Musa Orhan'ın tahliyesine tepki yağdı

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Refik Çaylan Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...