14 Nisan 2011 14:57

KPSS - YGS

Henüz Geçen seneki KPSS'de yaşananlar ve kopya skandalı aydınlatılmadan, 2011 YGS'de  şifreli kopya iddalarının ortaya çıkması ve gündemin birinci sırasına yerleşmesi ardından aynı okulda topluca sınava giren kızlar ve sınav yapılan bir okulda sıranın altında unutulan soru ve cevap kitapçığının bir öğrenci tarafından fa

Paylaş
Devrim Can


Günlerdir, ülkenin her köşesinde YGS şifreli kopya skandalına tepkilerini göstermek için öğrenciler yürüyüşler, basın açıklamaları ve çeşitli eylemlerle tepkilerini ortaya koydular ve bu haklı tepkiler yayılarak devam ediyor. Bu kopya iddialarının araştırılması, bu tür olayların üzerine gidilmesi için, sınava hazırlanan  yüzbinlerce öğrenci, emeğinin çalınmasına göz yummayacaklarını ve sınav sisteminin değişmesi ve sınavın kaldırılması yönünde talepler dile getirildi.

Geçtiğimiz sene KPSS skandalı önce kopya iddalarını kabul etmeyip sonra istifa eden ÖSYM başkanı ve ardından sınavın tekrarlanması, delillerin ortaya konulmasına rağmen skandala karışanlara hiçbir işlem yapılmaması bu sene de YGS skandalının ortaya çıkması emeğin rant üzerinden kayırmacılıkla ne derece sömürüldüğünün de kanıtıdır.

Aylardır çalışmalarımız ve kimi zaman uykusuz gecelerimizin, harcadığımız emeğimizin boşa gitmemesi için, daha demokratik daha adaletli bir eğitim sistemi için öğrencilerin ve duyarlı kesimlerin talepleri etrafında birleşmeleri ve yalanın maskesini indirmesi lazım. Unutulmamalı yalancının mumu yadsıya kadar yanar.

ÖNCEKİ HABER

Artık yetti

SONRAKİ HABER

Denizli’de hayat durdu, sadece liseliler konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...