14 Nisan 2011 14:51

İzmir’den lise manzaraları

Özge (Gazi Lisesi): YGS'de çıkan şifre olayını protesto ediyoruz. Şifreyi bilseydik şimdiye Türkiye birincileri olmuştuk. Zaten beklediğimiz bir şeyler vardı. Soruların üzerinden çıkan şifre olayı da aslında bizlerin beklentisinin doğru yönde olduğunu gösterdi. Öfkemiz çok büyük ve yaptıkları açıklamalar

Paylaş

 
Selma Yiğitalp Lisesinden Öğrenci: Neden böylesi bir eylem yaptığımızı herkes çok iyi bilmektedir. Bizler girdiğimiz sınavın en azından hakkını almak istiyoruz. Geleceğimizin sınava bağlı olması zaten bizleri yarış atı gibi görmelerine neden olmakta ve bu şekilde cemaatle bağı olan öğrencilerin kayırılması artık güvensizliğimizi arttırmıştır.
 
İzmir Atatürk Lisesi Öğrencileri: Bir seneden fazla çalışıyoruz bu sınavlar için ve hakkımızın yenmesini istemiyoruz.Tatmin olmadık, Cumhurbaşkanın da tatmin olması hiçbir şey ifade etmiyor bizler için. Şifre sıkandalı ortaya çıkana kadar devam edeceğiz çalışmalara, sesimizi duyurmaya. Yapılan bu eyleme okulumuzdan 300 kişiye yakın geldik. Örgütlemeye ihtiyacımız olmadı zaten herkesde bir tepki var ve okuldan duyan arkadaşlarımızın çoğu geldi. Bundan sonrada aynı duyarlılığı göstereceğiz.
Bornova Anadolu Lisesi Öğrencileri: Anadolu liselerinde okuyor olmamıza ragğem şifreli kopya çekilen sınavlar bizleri etkiliyor. Çalışmalarımızın karşılığını alamıyoruz. Çıkan bu tip olaylar artık toplumun güveninin sarsılmasına neden olmakta ve sınavlarla elde etmek istediğimiz başırılara inanmamaktayız.

Pınar Suphi Koyuncuoğlu Lisesi: Bizlerin hayatını sadece sınavlara bağlayan eğitim sistemi göstermiştir. Aslında ,sınavın da bir etkisi olmadığını  belli bir cemaatte bağlılığın varsa onların kurmuş oldukları dershane ve okullarda okuyor isen zaten başarılısındır ve sınav senin için güzel geçmektedir. Bizler bu sınavlarda çıkan skandallarla tatmin olmadığımızı göstermek için Türkiye'nin her yanında alanlara çıkıp sesimizi duyurduk. Bundan sonra da- KPSS'de yaşandığı gibi- skandalların üstünü örtmeye çalışanlara karşı bu olayın açığa çıkmasını ve sadece sınavların değil, eğitim sisteminin sorunlu olduğunu değişmesi gerektinin vurgusunu yaparak okullarımızda yaptığımız çalışmayı genişleterek daha kitlesel hala getireceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da binlerce genç ''Şifreli Sınava Hayır'' dedi!

SONRAKİ HABER

Artık yetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...