19 Ağustos 2020 13:45

RTÜK'ten eşcinsel bir çiftin yaşamını konu alan program nedeniyle TLC'ye para cezası

RTÜK, TLC'de yayımlanan eşcinsel bir çiftin yaşamını konu alan "Sıra Dışı Hamilelikler" programı nedeniyle kanala para cezası kesti.

Fotoğraf: TLC'nin sitesinden ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son dönemde artan yanlış uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. (RTÜK), TLC'ye "Sıra Dışı Hamilelikler" programında ilişki modeli olarak gösterilen eşcinsel birlikteliğin "toplumun manevi değerlerine aykırı" olduğunu ileri sürerek kanala idari para cezası verdi.

AA'nın haberine göre "Sivas SRT"nin logosunda "SRT Sivas"ı kullanması gerekçesiyle 6112 sayılı Kanun'un 21. maddesinin birinci fıkrasının ihlali nedeniyle yayıncı kuruluşa idari para cezası, TELE 1'de yayınlanan "Mr. Brooks" isimli film için şiddet unsuru barındırdığı gerekçesiyle idari para cezası, verdi.

AKİT TV VE TV 8'E PARA CEZASI

RTÜK, Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" isimli programda sunucunun "RTÜK’ün kurumsal itibarını zedeleyecek şekilde tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uymadan sözler sarf ettiği" değerlendirmesi yapılarak 6112 sayılı kanunun 8'inci maddesini ihlal gerekçesiyle Akit TV’ye idari para cezası kararı verdi.

TV 8’in Survivor 2020 programına ilişkin RTÜK, çocukların ekran karşısında olabileceği bir saatte "yarışmacıların birbirlerine karşı hakaret içeren sözlerini ve kavgaya varan sürtüşmelerini" yayın ilkesi ihlali olarak değerlendirdi. RTÜK TV 8'e tarafından para cezası uygulandı.

TV’DEN SAHTE ÜRÜN PAZARLAYANLARA CEZALAR

Sahte ürün ve bitkisel ilaç satan Arafat TV, Alaska Kanal Yalova, Anadolu Tv, BLD, BER TV, Top Shop TV, Dolunay Int, Ber TV kanallarına para cezaları ile program ve yayın durdurma cezaları verildiği açıklandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar yaşamın her alanında

SONRAKİ HABER

Sporda yeniden üretilen toplumsal cinsiyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...