14 Nisan 2011 14:45

Gaziantep Şifresizleri

Gaziantep lise ve dershane öğrencileri Facebook'tan başlattıkları tepkilerini Cumartesi günü kırkayak Parkı'ndan eski adliye önüne yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla kitlesel bir protesto gösterisine dönüştürdüler. Biz de Gaziantep Şifresizleri olarak bu eylemin organizasyonunda rol alan ve eyleme katılan öğrencilerle

Paylaş
Ertuğ Kelleci - Sezin Uğur


Ufuk Can Yeğin - Dershane Öğrencisi: Liselerden ve dershanelerden YGS mağdurlarının temsilcileriyle bir komite oluşturduk. İlk işimiz çağrı niteliğinde bir bildiri bastırıp dağıtmak oldu. Komitedeki arkadaşlar aracılığıyla çoğu lise ve dershanelere bildirilerimizi ulaştırdık. Gençlerle yüz yüze görüşmeler yaptık. Facebook' taki grubumuz bir süredir var olmasına karşın çalışmaya başlamamız 3 gün aralıksız sürdü ve bunun sonucunda 2000'e yakın Gaziantepli YGS mağdurlarıyla güzel bir eylem gerçekleştirdik.

Turgay Batmaz - Dershane Öğrencisi: Biz bu işe başlarken böyle bir kitleyle karşılaşacağımızı tahmin edemiyorduk. Böyle büyük bir kitleye ulaşınca komitemizi oluşturmaya kara verdik. Bildiriler, dövizler ve pankartlar için gerekli olan gideri karşıladıktan sonra, komitede toplanıp görev dağılımı yaptık. İki bine yakın Gaziantep Şifresiz'ini bir araya getirdik ve sesimizi duyurduk. Emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz.

Burcu Aydoğdu - Dershane Öğrencisi: Bu eylemde sadece bozuk sınav sistemi, şifre skandalı değil aynı zamanda da eğitim sistemini eleştirdik. Bugün meydana gelen şifre skandalının bozuk ve çürümüş eğitim sisteminden geldiğini ifade ettik. Şifre skandalına benzer olayların her yıl yaşandığını ama somut bir kanıt olmadığı için bir şeyler yapamıyorduk. Ama bu seneki olay epey gün yüzüne çıkınca komitemizle birlikte güzel bir işe imza attık.

Liselilerin Görüşleri

Hazal Kar -Hasan Süzer Lisesi: İlk defa bu kadar gençle, ortak taleplerimizi hep bir ağızdan bağırdığımız için şaşkın ve coşkulu olduğumu gizleyemem. Hayatı boyunca eyleme yürüyüşe katılmamış, sadece dışarıdan izleyen gençleri görme, onlarla beraber yürümek, coşkularına tanık olmak mutluluk vericiydi. Sonuç olarak; şifreli bu sistem tüm gençlerin hakkını yiyor ve oynanan bizim geleceğimiz. Buna dur demek için o alanda hep birlikte haykırdık sloganlarımızı. Asıl önemli olanda bu coşkunun sürmesi.

Çağla Arslan -Şehit Şahin Lisesi: İlk defa böyle bir eyleme katılan biri olarak şaşkın ve mutluyum, benim için çok iyi bir başlangıç oldu. Karşılaştığım kitle, Türkiye çapında yapılan eylemlerde gördüğüm en iyi kitlelerdendi. Tüm Türkiye'de böyle kitleler olursa ÖSYM'nin öğrencilere karşı şansı kalmaz ve sınavın iptal olma ihtimali yükselir. Eylemi düzenleyen arkadaşlar bugün gördüler ki çok güzel bir işe imza atmışlar. Bu eylemde gördüğümüz kitleyi 23 Nisan'da yapılacak Liseli Şenliğine de bekliyoruz.

Güler Dağlı -19 Mayıs Lisesi: On iki yıllık emeğimizi hiçe sayıyorlar, geleceğimizi üç saatlik sınavlarla belirliyorlar. Hem de şifreli ve ayrıcalıklı sınavla. Bu haksızlık için yaptığımız eylemde sesimizi duyurduk, katılım beklediğimizden fazla oldu. Bundan sonraki görevimiz Lise Şenliğini en iyi şekilde örmek olmalıdır.

Candeniz Yavavlı -19 Mayıs Lisesi: Lise üçüncü sınıf öğrencisi olarak YGS ye girmememe rağmen şimdiden hayatımı etkilemeye başladı onca yıllık emeğimin 3 saatlik sınava hapsedilmesi her öğrencinin emeğinin hiçe sayıldığının göstergesidir. Sınavların kalkması için yaptığımız eylemde bunu hep bir sesle haykırdık ve yetkililere sesimizi duyurduk.

Şenay Eliçatal -19 Mayıs Lisesi: Daha 2 senem olmasına rağmen emeklerimin boşa gidecek olmasını düşünmem bile kötü olmama yetiyor. Bunun için birleşip eylem yapmamız sesimizi yetkililere duyurdu. Eylemimizden olumlu sonuç aldık.

Hakan Eren - 25 Aralık İ.Ö.O. : Gaziantep'te 2 bine yakın liseli genç YGS ‘ye karşı yürüyüş yaptı. Tek sorunu olan lise öğrencileri değil, biz ilköğretim öğrencilerinin de liselilere benzer sorunları var. Biz de Seviye Belirleme Sınav'larıyla (SBS) dershanelere mahkûm ediliyor ve bir sürü para yatırıyoruz. Daha çocukluğumuzu yaşamadan sınavların eziyetlerini çekiyoruz hayatımızı ve geleceğimizi bu yaşta belirlemeye başlıyorlar. Bu çürümüş eğitim sistemi biz ilköğretim öğrencilerini de etkisi altına alıyor.

ÖNCEKİ HABER

DERSİMİZ BOYKOT!

SONRAKİ HABER

Bursa'da binlerce genç ''Şifreli Sınava Hayır'' dedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa