18 Ağustos 2020 09:03

YÖK, eğitim fakültelerine ilişkin yetkiyi üniversitelere devretti

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Eğitim fakültelerindeki öğretmenlik programlarının ders, müfredat ve kredilerine YÖK değil yükseköğretim kurumları karar verecek" ifadelerini kullandı.

DHA

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), eğitim fakültelerinin ders programları ve saatlerinin belirlenmesine ilişkin yetkiyi üniversitelere devretti. YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Eğitim fakültelerindeki öğretmenlik programlarının ders, müfredat ve kredilerine YÖK değil yükseköğretim kurumları karar verecek." ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni YÖK olarak, üniversitelere "yetki devri" sürecini başlatıp, başta Yükseköğretim Programları Danışma Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu gibi kurulların kurulması olmak üzere pek çok konuda düzenlemeler yaparak üniversitelere "yetki devri" gerçekleştirdiklerini söyledi. Saraç, paylaşımının devamında şunları söyledi:

"Bu kapsamda son olarak yaptığımız yetki devri ile Eğitim Fakültelerimizdeki öğretmenlik programlarındaki derslerin, müfredatların ve kredilerin belirlenmesinde artık YÖK değil yükseköğretim kurumlarımızın ilgili kurulları karar verecek.

Eğitim Fakülteleriyle ilgili bu önemli düzenlememiz üniversitelerimize çok geniş bir hareket serbestisi tanımakta olup bu “yetki devri”, Eğitim Fakülteleri ve öğretmenlik programlarıyla ilgili tarihi bir karar olarak değerlendirilebilecek niteliktedir.

YÖK’ün yükseköğretimle ilgili konularda genel çerçeveyi çizdikten sonra üst düzeyde düzenleme yapması, daha sonra süreci izleme, değerlendirme ve denetleme ile sürdürmesi doğru olandır.

Yeni YÖK olarak, üniversitelerimizin ehliyet ve kabiliyetlerine, hocalarımızın alanlarına ilişkin akademik ve mesleki hassasiyetlerine, öğrencilerimizin de öğretmenlik aşklarına güveniyoruz."

(Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül Üniversitesi sağlık çalışanları CHP'li Mahir Polat’ı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Trafikte kadına saldıran erkeğin dosyası uzlaştırma bürosuna gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...