14 Nisan 2011 14:42

DERSİMİZ BOYKOT!

Öğrenciler KPSS’de olduğu gibi YGS’deki skandalın da AKP tarafından unutturulmak istenmesine karşı bugün dersleri boykot edecek.Türkiye’nin birçok ilinde sokağa çıkacak olan liseliler, eğitim politikalarını ve son yaşanan YGS skandalını protsto edecek.Ankara’da lise ve dershane öğrencileri ÖSYM’nin şi

DERSİMİZ BOYKOT!
Paylaş

Türkiye’nin birçok ilinde sokağa çıkacak olan liseliler, eğitim politikalarını ve son yaşanan YGS skandalını protsto edecek.

Ankara’da lise ve dershane öğrencileri ÖSYM’nin şifreli sorularına karşı bugün okul boykotu yaparak alanlara çıkacaklar. Saat 12.00’de Kolej Meydanı’nda toplanarak Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek olan öğrenciler, şifreli sınavın iptal edilmesi ve sınavsız bir eğitim sistemi talep edecekler.

YGS’deki şifre skandalı üzerine boykot kararı alan öğrenciler çeşitli eylem, etkinlik ve görüşmelerle boykota hazırlanıyorlar. Okul okul hazırlık yapan öğrenciler, bir yandan da eğitimciler, veliler ve sendikalarla görüşmelerini sürdürüyorlar. Sokakları da boş bırakmayan öğrenciler, şifre skandalını ve Başbakanın yaptığı “tatmin olduk” açıklamasını protesto ediyorlar.

Bugün saat 10.30’dan itibaren sınıfları boşaltacak olan öğrenciler, saat 12.00’de Kolej Meydanı’nda buluşacaklar. Burada Eğitim Sen üyeleri ve velilerle buluşacak olan öğrenciler, Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyerek kitlesel bir gösteri yapacaklar.

ÖĞRETMENLERDEN DESTEK

Eğitim Sen üyesi eğitimciler de eylemi destekliyorlar. Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Doğan Kaya, öğrencilerin parasız ve sınavsız eğitim taleplerini sonuna kadar desteklerini belirterek, velilere de öğrencilerin yanında olma çağrısı yaptı. Şube olarak öğrencilerini yalnız bırakmayacaklarını belirten Kaya, onlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Eğitim Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Kaya da, şifre skandalının sınav merkezli eğitim anlayışının iflasının işaretçisi olduğunu vurguladı. Öğrencilerin mevcut eğitim sistemine karşı biriken tepkisinin skandalla birlikte artık görünür hale geldiğini ifade eden Kaya, öğrencilerin parasız ve sınavsız eğitim taleplerinin yanında olacaklarını dile getirdi.

BOYKOT ÇAĞRISINA POLİS MÜDAHALESİ

Mamak’ta Suzan Mehmet Gönç Anadolu Lisesi önünde “Ankara Lise ve Dershane Öğrencileri” imzalı boykot çağrısı dağıtan gençlere “Okul polisi” saldırdı. Okul önünde dağıtılan bildiriler ve gazetemizin Genç Hayat eki ile öğrencilerin okula girmesine izin vermeyen sivil polis, bildiriler ve Genç Hayat’ı öğrencilerin elinden almak istedi. Bunun üzerine yaşanan tartışmada polis, bildirileri dağıtanlardan Dershane Öğrencisi Hatice Coruk’u darp etti, hakaretlerde bulundu. Polis, Coruk’u “Ben polis değilim, istersem seni burada öldürürüm” diye tehdit etti. (Ankara/EVRENSEL)


EĞİTİM SEN DE ALANLARDA OLACAK

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da bugün tüm Türkiye’de alanlarda olacaklarını belirtti. Kılıç, 15 Nisanda eylem yapma kararı almalarının nedeninin, YGS’deki şifre skandalına karşı alanlara çıkan öğrenci ve velilerle birlikte taleplerini dile getirmek olduğunu söyledi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in mektubuyla YGS’de yaşananları kabul ettiğini hatırlatan Kılıç, “ÖSYM Başkanı öğrencilere ‘Ben bugüne kadar doğruyu söylemedim’ demiştir ama görevden çekilmemiştir. Yarın (bugün) ÖSYM Başkanının görevden alınması ve yersiz açıklamalar yapan siyasilerin teşhir edilmesi için alanlarda olacağız. Tüm kamuoyunu da gençlerimizle adeta dalga geçen bu tutuma karşı birlik olmaya çağırıyoruz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Sınavsız Bir Eğitime Kadar Mücadeleye Devam

SONRAKİ HABER

Gaziantep Şifresizleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...