15 Ağustos 2020 14:20

Erdoğan: Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Ege'de haklarımızı korumaya odaklandık

Rize'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Ege'de haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık" dedi.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayız. Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Ege'de haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de valilik önündeki toplu açılış törenine katılarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yaklaşık 1 yıllık ayrılığın üzerinden bir kez daha ata toprağımızdayız. Yine elimiz boş gelmedik Rize'ye. Toplu açılış törenininde toplam değeri 525 milyon liralık 33 eserin açılışını gerçekleştiriyoruz." 

"Rize-Artvin Havalimanı hızla devam ediyor, yarın bizzat yerinde inşaatını denetleyeceğim."

"Yıllık 3 milyon kapasiteli havalimanını 2023 yılında hizmete almayı planlıyoruz."

"Son 18 yılda Rize'ye 20 milyarın üzerinde yatırım yaptık."

"Rize'nin dünya markası çayı ile turizmi bir araya getirecek 'çay çarşısı' projesi ile şehrimizi yeni bir simgeye kavuşturacağız."

"Son 18 yılda Rize'ye 2.5 milyar lira çay desteği sağladık. Yaş çay alımı karşılığında üreticilerimize toplam 6.5 milyar lira ödedik."

"Fındık için son 8 yılda 40.4 milyar lira destek verdik. Bu yıl ki fındık fiyatlarını da oldukça tatmin edici bir şekilde açıkladık."

"800 yataklı şehir hastanemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

"Dünyada pek çok siyasi partinin toplam ömrünü aşan süreyi biz iktidarda geçirme şerefine nail olduk."

"Tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayız."

"Biz şu anda ülkemizin her alandaki hak ve çıkarlarını dünyanın her yerinde en ileri seviyeye gelmesine odaklandık. Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Ege'de haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Bursa: Derslik ihtiyacı varken yıkılan okullar neden yeniden yapılmadı?

SONRAKİ HABER

Trabzonspor'da bir oyuncunun daha koronavirüs testi pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...