15 Ağustos 2020 12:56

Gazetecilerden ölüm orucundaki avukatlara destek 

Ölüm orucundaki avukatlarla dayanışma gösteren gazeteciler hastane önünde yaptıkları açıklamayla "Yaşamı savunan gazeteciler olarak ölüm haberleri yapmak istemiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bir grup gazeteci, ölüm orucundaki avukatlar için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde yapılan açıklamaya destek verdi. Gazeteciler, avukatların taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Halkın avukatlığını yapan bu iki insanın yaşam hakkını savunmamız gerekiyor. Bu yalnızca bizim değil tüm insanların vicdani görevidir. Bizler, yaşamı savunan gazeteciler olarak artık ölüm haberleri yapmak istemiyoruz” dedi. 

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği eylemde, “Adalet sağlansın, Ebru ve Aytaç yaşasın” yazılı pankartın açılarak, “Ebru, Aytaç yaşasın”, “Devrimci avukatlar onurumuzdur” sloganı atıldı.  

"YAŞAMI SAVUNAN GAZETECİLER OLARAK ÖLÜM HABERLERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ"

Gazeteciler adına ortak açıklamayı Emre Orman gerçekleştirdi. “Türkiye’deki muhalefete yönelik baskılar özellikle son beş yılda tavan yaptı” diyen Orman, “Bizler de hükümetin bu çaresiz ama bir o kadar saldırgan tavrına karşı dayanışmayı, omuz omuza olmayı savunuyoruz. Halkın avukatlığını yapan bu iki insanın yaşam hakkını savunmamız gerekiyor. Bu yalnızca bizim değil tüm insanların vicdani görevidir. Bizler, Yaşamı Savunan Gazeteciler olarak artık ölüm haberleri yapmak istemiyoruz” dedi.  

Yaşama, umuda, özgürlüğe dair haberler yapmak, toplumdaki bu kasvetli havanın dağılmasına tanıklık etmek istediklerini belirten Orman, “Burada bizlere düşen en önemli görev, onurlu bir yaşam için bedenlerini ölüm açlığına yatıran Ebru ve Aytaç'ın taleplerini, seslerini görünür kılmaktır. Hükümet kör sağır tavrından derhal vazgeçmeli. Ebru ve Aytaç, Adli Tıp Kurumu'nun 'hapishanede kalamazlar' raporu doğrultusunda bir an önce serbest bırakılmalı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi de kararını açıklamalı ve yeniden yargılamanın önünü açarak yaşama ışık tutmalıdır” diye konuştu.   

"ONLAR BURADA YAVAŞ YAVAŞ ERİRKEN SUSAMAYIZ"

Gazeteci Zeynep Kuray ise ölüm orucunda olan avukatların Türkiye’nin en iyi avukatları olduğunun söyleyerek, “Onlar nerede bir haksızlık varsa, nerede bir adaletsizlik varsa orada olmuşlarıdır. Emekçinin, işçilerin, gazetecilerin, herkesin hakkını savunmuşlardır. Bugün onların adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olması bu ülkenin utancıdır. Bu insanlar kolay yetişmiyor. Onlar burada yavaş yavaş erirken susamayız. Ne istiyorsunuz bu avukatlardan? İşlerini yaptıkları için mi hedefler, doğruları söyledikleri için mi hedefler?  Bugün susanlar utansınlar. Adalet herkese lazım olacak. Avukatlara sahip çıkmak insanlık görevidir. Avukatlar ölmemeli, halka sesleniyorum avukatlara sahip çıkın, yarın hiç kimse kalmayacak sizi savunacak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arçelik fabrikası deposunda çalışan 12 işçi karantinaya alındı

SONRAKİ HABER

Çağrı Sinci ve Deniz Sungur’dan: “Çarpıntı”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...