15 Ağustos 2020 10:47

Yargıç Pehlivan hakkındaki uzaklaştırma cezası 2 ay daha uzatıldı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile ilgili yaptığı paylaşımı nedeniyle 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırılan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan hakkındaki karar 2 ay daha uzatıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yaklaşık 3 ay önce attığı twetler yüzünden hakkında geçici olarak uzaklaştırma cezası verilen Yargıçlar Sendikası Başkanı ve İzmir Karşıyaka Yargıcı Ayşe Sarısu Pehlivan hakkındaki karar, sürenin dolması sebebi ile 2 ay daha uzatıldı.

Yargıçlar Sendikası konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, her iki kararın da hukuksuz olduğunu ifade etti.

Yargıç Ayşe Sarısu Pehlivan, ölüm orucu sonrası hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşam hakkı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dolayısıyla yine sosyal medya üzerinden lince uğramış, HSK tarafından başlatılan inceleme üzerine de 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

Yargıçlar Sendikası yaptığı yazılı açıklamada, her iki kararın da gerekçesinin bulunmadığını ifade ederek, “Hakimler ve Savcılar Kanununun 81. Maddesi gereğince denilmiş olup madde yazımı dışında hukuki olarak bu kararın verilmesinin nedeni somut olarak gösterilmemiştir” dedi.

Sendika Başkanı Pehlivan’ın tamamen insani ve vicdani sebeplerle ve bir hukuk devletinde herkesin savunması gereken yaşam hakkına ilişkin yazmış olduğu paylaşımların, sosyal medyadaki fanatikler ve trol hesap sahipleri tarafından gerçek anlamından soyutlanıp suç ihbarına dönüştürüldüğü hatırlatıldı.

SENDİKA: AĞIR HAK İHLALİ SÖZ KONUSU

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan linçlere prim veren tarzda alınan görevden uzaklaştırma kararının hukuki gerekçelerden yoksun olduğunun dile getirildiği açıklamada, “Zira yazılan Twitter paylaşımları hiçbir şekilde suç unsuru içermemektedir. Yargıçlar ve savcıların sosyal medya platformlarında paylaşımlar yaptıkları bir gerçek olup ifade özgürlüğü kapsamında olan bu hususun soruşturma konusu yapılarak görevden uzaklaştırma şeklinde tedbir kararı verilmesi hak ve hukuk ihlali niteliğindedir” denildi.

Yargıçlar Sendikası açıklamasını, “Hakimler ve Savcılar Kurulu’nu, evrensel hukuk ilkelerine aykırı ağır bir hak ihlali yaratan, örgütlenme özgürlüğüne ağır bir darbe mahiyetindeki soruşturmayı bir an önce sonuçlandırmaya, başkanımız hakkındaki yasal dayanaktan yoksun açığa alma kararını kaldırmaya davet ediyor ve durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam