14 Ağustos 2020 20:36
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2020 21:21

DİDF: Hanau katliamını affetmeyeceğiz, unutmayacağız!

19 Şubat 2020’de Hanau’da bir ırkçının toplam 9 göçmen genci katletmesine ilişkin yazılı açıklama yapan DİDF, “Hanau katliamının altıncı ayında sokağa çıkıyoruz. Affetmeyeceğiz, unutmayacağız” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), 19 Şubat 2020’de Hanau’da bir ırkçının iki nargile barına ve yakınlarındaki dükkanlara girerek 5’i Türkiye kökenli olmak üzere toplam 9 göçmen genci katletmesinin üzerinden tam altı ay geçmesine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Hanau katliamını yapan Tobias Rathjen olaydan sonra evinde giderek annesini de öldürdükten sonra intihar etti ve internet üzerinden ırkçı düşüncelerden beslendiği hatırlatılan açıklamada, “Hanau katliamı, ondan önce işlenen ırkçı katliamlardan bağımsız değildir. Bu katliamdan bir süre önce Halle’de sinagoga ırkçı saldırı düzenlenmiş, ancak kitlesel bir katliam şans eseri önlenmişti. Birçok yerde ırkçıların bu şekilde kitlesel cinayetler işleyecekleri bilindiği halde gerekli önlemlerin alınmaması kabul edilemez” denildi.

“IRKÇILARIN HEDEFİNE ULAŞMAMASI İÇİN GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM”

Hanau katliamının bütün yönleriyle açığa kavuşturulup, sorumlularından hesap sorulmasının büyük bir önem taşıdığı belirtilen açıklamada, ırkçı saldırıların artması, neonazilerin devlet içerisinde örgütlenmesi hükümet politikalarının sonucu olduğu ifade edildi.

Açıklamada şöyle devam etti; "Hanau gibi ırkçı katliamların asıl amacı korku ve sindirmeyle farklı uluslardan ve inançlardan göçmen emekçilerin Alman emekçileriyle birleşerek ülkenin parçası olmasını engellemektir. Irkçıların bu hedefine ulaşmaması için yerli ve göçmen emekçilerin ortak sorunlar etrafında birleşmesini güçlendirelim. Sürekli körüklenen ırkçılık ve ayrımcılığı ancak bu şekilde püskürtebiliriz. DİDF olarak; tüm emekçileri Hanau katliamının altıncı ayı dolayısıyla “Affetmeyeceğiz, Unutmayacağız” sloganıyla 19 Ağustos’ta Almanya’nın birçok şehrinde, 22 Ağustos’ta Hanau’da yapılacak merkezi eyleme katılmaya çağırıyoruz. Yeni Hanauların olmaması için yerli ve göçmen emekçiler olarak el ele vererek, ırkçı cinayetin sorumlularının açığa çıkarılmasını talep edelim. Irkçılığa karşı güçlü bir barikat kuralım. Irkçı örgütlenmelere, faşist saldırılara, bölünmüşlüğe, yabancı düşmanlığına karşı birlikte güçlüyüz."  (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tepebaşı Belediyesi işçileri: İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağız

SONRAKİ HABER

Cinsel saldırıya uğrayan M.: Kadın platformunun yanımda olması güçlü hissettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...