13 Ağustos 2020 15:15

Galata Kulesi'nde duvar parçalatan Es Yapı'nın Genel Müdürü, eski AKP yöneticisi

Galata Kulesi'ndeki restorasyon skandalının sorumlusu olan Es Yapı şirketinin Genel Müdürü Sevilay Tuncer Aladağ, eski AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi.

Fotoğraf: @mhrpolat'in Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Galata Kulesi'nin duvarının dün inşaat aletleriyle parçalanmasına tepkiler sürerken, yıkımın sorumlusu yüklenici firmaya Es Yapı'ya ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

İBB tarafından hakkında, onaylı restorasyon projesi olmadan yapılan çalışma nedeniyle suç duyurusunda bulunulan Es Yapı'nın Genel Müdürü Sevilay Tuncer Aladağ, eski AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve eski Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da tepkiler üzerine "Hassasiyetimizle uyuşmayan yöntemler kullanan yüklenici firmaya gerekli yaptırımlar uygulanacaktır" dediği Es Yapının daha önce İstanbul’da onlarca tarihi eser/alanın restorasyon ihalelerini aldığı da ortaya çıktı.

Dikkat çeken bir diğer nokta ise Es Yapı'nın Genel Müdürü Sevilay Tuncer Aladağ'ın eşi Erhan Aladağ’ın Beyoğlu Belediyesi'nin şehir planlama bölümünde 5 yıl çalışmış olması. Erhan Aladağ'ın şirketi Taksim Yapı da restorasyon ihaleleri alıyor. Ve Es Yapı ile Taksim Yapı şirketlerinin internet sitelerinde yer alan restorasyon çalışmalarının neredeyse hepsi aynı.

Galata Kulesi’nin restorasyon çalışmalarını yürüten Es Yapı, web sitesinde yer alan bilgilere göre kurulduğu günden bu yana İstanbul’da 100’e yakın tarihi eser/alanın restorasyon ihalesi aldı. 4 caminin restorasyon çalışmalarını da sürdürmeye devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MB rezervi yine eridi, TL’den kaçış sürüyor, yabancı sermaye çıkıyor

SONRAKİ HABER

İsrail ve BAE, ilişkilerini "tamamen normalleştirme" konusunda anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa