İskender Bayhan: Okulların ertelenmesi ‘yönetilemez virüs salgını’ ihtimaliyle alındı

Gazeteci İskender Bayhan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan okulların açılması kararını Gündem Özel'de değerlendirdi.

13 Ağustos 2020 13:30
Paylaş

Gazeteci İskender Bayhan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan okulların açılması kararını Gündem Özel'de değerlendirdi.

Online eğitim, uzaktan eğitim, televizyondan eğitim diye yürütülen propaganda hep mağdur etti. Bu Şimdi de okulların açılışının ertelenmesi doğru bir karar. Ama ‘doğru karar nasıl mağduriyet yaratır’ın örneği bu. Pandeminin nasıl devam ettiğini görüp, okulları açacak mıyız, açmayacak mıyız diyerek biçimsel ve teknik bir sürece hazırlandılar. Eğitimde başka hazırlandıkları bir şey yok.

Okulların ertelenmesi çocukların sağlığı için alınmış bir karardan ziyade, yönetilemez bir virüs salgını ihtimaliyle alındı.

MERKEZİ EĞİTİM KOMİSYONU YOK

Çalışan ailelerin çocuklarına bakmak, devletin kamunun görevi. Ama bugünkü sistem içerisinde bu iş vatandaşa kalıyor. ‘Devlet sağlıkla mı uğraşacak, eğitimle mi uğraşacak’ devletin zihniyetinde bu var.

Devlet halkın devletiyse, işçilerin emekçilerin devletiyse onların çalışma, yaşama koşullarını, eğitimini, sağlığını düşünür. Her çocuğun geleceği ait olduğu toplumsal sınıfın, ailesinin ait olduğu toplumsal sınıfın bir parçası olarak tayin edilecek.

Türkiye’de eğitim sendikaları da dahil, Milli Eğitimin de içinde olduğu merkezi eğitim komisyonu oluşturulmuş değil. (WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fabrikada vakalar artınca işçiler evden yemek getirmeye başladı

SONRAKİ HABER

MKM binası boşaltılıyor, AKP'li Beyoğlu Belediyesine tahsis edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...