13 Ağustos 2020 11:04

Sarıyer Belediyesi işçileri: Hakkımızı istiyoruz, sorularımıza cevap bekliyoruz

Sarıyer Belediyesi işçileri yazdı: Sendikalaşma (Genel-İş) girişimimizi başlattık ve örgütlenmeyi gerçekleştirdik. Gelin görün ki belediye bu hakkımızı kullanmamıza engel olmaya çalışıyor.

Fotoğraf: Sarıyer Belediyesi

Paylaş

Sarıyer Belediyesi İşçileri

Bizler Sarıyer Belediyesinde çalışan işçileriz. Yaklaşık 1700 işçinin büyük bir kısmı KHK ile belediye şirketine geçirildi. Bu süreçte yüzde 4+4 zam dışında hiçbir haktan yararlanamadık. Günlük yemek ücretimiz 7.5 TL ve arkadaşlarımızın bazıları asgari ücret karşılığında çalışıyor. Yemek, yol gibi en insani haklarımız için bile 3 yılı aşkın süredir oyalanıyoruz.

Bizler de tüm işçiler gibi hakkımız olan sendikalaşma (Genel-İş) girişimimizi başlattık ve örgütlenmeyi gerçekleştirdik. Gelin görün ki belediye bu hakkımızı kullanmamıza engel olmaya çalışıyor. İtiraz davası açtı ve kazanılan davayı temyize götürerek süreci uzatmanın derdinde. Hakkımız olanı alamadığımız yetmiyormuş gibi bir de en doğal hakkımız olan örgütlenme hakkımızı kullanmaya çalıştığımız için baskı görüyoruz. 

Bununla birlikte Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç’in Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığı konuşma sosyal medyada yer aldı ve açıkçası söylediklerini anlamlandıramadık. Bu konuda kendisinden cevap bekliyoruz. Kendisine sormak istiyoruz, bazı kişilerin ortalığı karıştırdığını söylerken kimlerden bahsetmektedir, çakal olarak tarif ettiği kişiler hakkını arayan işçiler midir? Her zaman haklıdan yana olduğunu iddia eden, sosyal belediyecilikten dem vuran Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç işçilerin en doğal hakkı olan sendikal örgütlenme hakkından neden çekinmektedir, neden en insani haklarını vermekten imtina etmektedir? Madem öne çıkan arkadaşların süreci kullandığını iddia ediyorsunuz, neden işçilerin haklarını verip sorunu çözmüyorsunuz? Partinizin belirlediği en düşük ücret politikasını neden uygulamıyorsunuz? Yoksa bizim için çözüm olan sizin için sorun mu?

Belediye çalışanı yüzlerce işçi olarak hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Sizden de bu konuya dair açıklama yapmanızı ve sorularımıza cevap vermenizi bekliyoruz. 

Bu süreçte sendikamızın da yanımızda yer almasını ve aynı soruların Şükrü Genç’e yöneltilmesini talep ediyoruz.

 

ÖNCEKİ HABER

Hacettepeliler, önlemler alınarak üniversitelerinin açılmasını istiyor

SONRAKİ HABER

Yelki'de tepkiler sonucu Go Kart pisti inşaatındaki iş makinaları alandan çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa