13 Ağustos 2020 08:54

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan kamu personeli sisteminde değişiklik sinyali

CHP’li Ömer Fethi Gürer’in kamudaki performans sistemine dair soru önergesine yanıt veren Çalışma Bakanı Bakan Selçuk, “Ülkemizin kültürel yapısına uygun bir sistem oluşturulması hedefleniyor” dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamuda yeni bir personel sisteminin oluşturulması için düzenli periyotlarda değerlendirmeler yapıldığını açıkladı.

Selçuk, “Ülkemizin kültürel yapısına uygun bir sistem oluşturulması hedefleniyor” dedi.

“PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLECEK Mİ?​”

CHP'li Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Kamuda performans değerlendirme sisteminden vazgeçilerek, verimlilik ve liyakat esas alınarak yükselmenin sağlanması için çalışma yapılmakta mıdır” sorularına yanıt istedi.

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Selçuk, kamu personel sisteminde liyakat ilkesinin mevzuat hükümleriyle belirlendiğini ifade etti.

DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

Bakan Selçuk, CHP'li Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, kamu personel sisteminde değişiklik yapılacağının sinyallerini de verdi. Selçuk, "kamu personel sisteminin günün değişen ve gelişen şartlarına uygun olacak şekilde yeniden dizayn edileceğini" belirtti.

Bakan Selçuk, “Sistemin aksayan yönlerinin geliştirilmesi amacıyla ülkemizin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına uygun bir kamu personel sisteminin oluşturulması hususunda Bakanlığımızca düzenli periyodlarla değerlendirmeler yapılmaktadır” dedi.

GÜRER: LİYAKAT ESAS OLMALI

CHP'li Ömer Fethi Gürer, kamuda liyakate dayalı bir sistemin  gerekli ve doğru bir işleyiş yaratacağına işaret ederek, “Sayın Bakan soru önergemize verdiği yanıtta liyakatten bahsetmiyor. Sosyo-ekonomik ve kültürel yapıyla alakalı bir sistemin kurulacağını ifade ediyor. Sayın Bakan'ın, kamuda kültürel yapı ifadesinden ne kastettiği de anlaşılmıyor. Esas olan işin ehli olanına verilmesidir. AKP döneminde devletin işleyişine yönelik yapılan düzenlemelerde liyakat göz aradı edilmektedir. Özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminde yalnız liyakat değil etki yetki kavramları dahi alabildiğine karışmıştır. Özellikle bakanlıklarda yapılan değişikliklerde liyakate dayalı olmayan atamalar sorunların katlamasına yol açmıştır. Uygulamalarda görülen yanlışlar ve aksaklıklarda liyakatin esas alınmamasının doğrudan etkisi olduğu da gerçektir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Bülbül: Devlet JES’leri denetlemiyor, felaketin yükü vatandaşın omuzunda

SONRAKİ HABER

Galata Kulesi’ndeki skandal yıkım Meclise taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...