13 Ağustos 2020 07:24

Muharrem İnce "Bin Günde Memleket Hareketi" başlatıyor

CHP’den ayrılacağı iddia edilen ancak “Hareket başlatacağım” diyen Muharrem İnce, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında planını anlattı.

Fotoğraf: Binnur Ege Gürün Koçak/AA

Paylaş

CHP’den ayrılıp yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında “Hareket başlatacağım” diyerek planını anlattı.

Ahmed Arif’in “Hasretinden Prangalar Eskittim” şiirinden dizelerle konuşmasına başlayan İnce, partisini “Tek adam muhalefeti” sözleriyle eleştirdi. Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül’de Sivas’a giderek “1000 Günde Memleket Hareketi”ni başlatacağını ilan eden İnce, gazetecilerden soru almadı.

Türkiye’yi bu noktaya lider partilerin getirdiğini belirten İnce, siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmadığını, CHP’nin de bundan nasibini aldığını söyledi. CHP Grup Başkanvekillerinin seçilmeyip atandığını kaydeden İnce, kurultaylarda beş dakika konuşmak için mücadele vermek gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun kurultayda kimseyi dinlemediğinisöyleyen İnce, “Hafta sonu düzenlenen kadın kurultayına gitmemiştir dahi. Ayrılsam bile CHP’yi yıpratmak için değil kurtarmak için ayrılırım. Türkiye’nin sorunlarını ne tek adam iktidarı ne tek adam muhalefeti çözebilir. Türkiye’nin sorunları ortak değerlere sahip çıkmakla olur. Türkiye seçeneksiz değildir. Saray rejimine bağlı da değildir. Başlattığımız hareket parti içi muhalefet hareketi değildir” dedi.

Başlatacağı hareketin adının “Bin günde memleket hareketi” olduğunu açıklayan İnce, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de Sivas’ta hareti başlatacağını söyledi.

SEÇİM GECESİ AÇIKLAMASI: ÖZÜR DİLERİM AMA BANA HABER VERMEDİLER

Tepkilere neden olan Cumhurbaşkanı adayı olduğu seçimin gecesinde yaşananlara değinen İnce, önce CHP yönetimini eleştirdi.

Kampanya sürecinde reklamlarının kesildiğini, moralinin bozulduğunu dile getiren İnce, şunları söyled:

“Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konmamış. Bana yakın isimleri milletvekili yapmıyorlar. İlanlarımı televizyona vermiyorlar. Bilboardlara afişlerimi az asıyorlar. Örgütlere az para gönderiyorlar. Kazanmamam için ellerinden gelenİ yapıyorlar. Seçim gecesi ‘Bana bilgi verin’ dedim. Bilgi vermiyorlar. Sabah ‘Aldınız mı bütün tutanakları’ diye sordum, ‘Aldık’ dediler. YSK’ye yazdım. 13 bin sandıkta CHP yok. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan kaç az oy alsa seçim ikinci tura kalacaktı? 1 milyon 200 bin oy. Gece yarısı bizimkiler seçim ikinci tura kaldı dedi. Nereden biliyorsun? 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Benden yalan söylememi istiyorlar. Krizi kötü yönetmiş olabilirim o yorgunlukla, özür dilerim ama bana veri vermediler.”

"CHP KÜRTLERE TEŞEKKÜR EDEMEDİ"

Yerel seçimlere ilişkin Kürt seçmenler konusundaki eleştirisini sürdüren İnce, “İstanbul’u Ankara’yı Hatay’ı birçok yeri bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum. Adaylarımız iyi kampanya yaptı ama AKP’yi cezalandırmak için oy veriyoruz diyen Kürtleri yok sayamazsınız” dedi.

"SARAY DESTEKLİYOR DİYENLER CHP İÇİNDEKİ RANT BARONLARIDIR"

Kendisine yönelik “partiyi bölüyor” eleştirilerine karşı yine “Bölme olayı parlamenter sistemde olur. Bu sistemde bölme olmaz” diyen İnce, “Sizi saray mı destekliyor deniyor. Destekliyorsa eğer kendince hata yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde İnce 8 puan CHP’den fazla oy aldı. HDP, İYİ Parti, MHP ve AKP’lilerden aldı. Ben AKP ve MHP’den oy alabilme potansiyeli olan bir adamın. Sarayım beni desteklemesi mantıklı değildir. Saray destekliyor diyenler CHP içindeki rant baronlarıdır” ifadelerini kullandı.

YANDAŞ MEDYAYA: BENİ NE KADAR ÇOK SEVİYORMUŞSUNUZ(!)

Partiye yönlik eleştirilerinin iktidara yakın medyada geniş yer verilmesini de manidar bulan İnce, “Yandaş medyaya gelince. Bana yakınlığınız göz kamaştırıyor. Beni ne kadar çok seviyormuşsunuz ki 20 yıldır görememişim. Kurultayda saygısızlık yapıldı, Muharrem İnce parti kuruyor deniyor. Biz çocuk muyuz? Delegelerin yanında oturtmak şereftir. Sokağa çıktığımda milletin gönlünde neredeyim bu önemli” dedi.

İnce basın toplantısında gazetecilerden soru almadı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Ceyhan: Kurban Bayramı'ndaki görüntülerin etkileri devam edecek

SONRAKİ HABER

Hukuk örgütleri: Adalet Bakanlığı ve AYM neden sessiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa