12 Ağustos 2020 12:02

EMEP: Şişecam işçileri ve aileleri risk altında

EMEP Lüleburgaz İlçe Örgütü Kovid -19 rastlanan Şişecam'a bağlı Otocam'da ücretli izin ve yaygın test yapılması çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Şişecam logosu

Paylaş

Şişecam’a bağlı Otocam’da koronavirüs vakalarına rastlanmasıyla ilgili açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Lüleburgaz İlçe Örgütü işçilerin ve ailelerinin risk altında olduğunu belirterek, ücretli izin ve yaygın test yapılmasını talep etti.

Yazılı açıklama yapan EMEP, ülkenin bütün kaynaklarını sermaye sınıfının hizmetine sunan, işçi ve emekçilere ise günde 39 lirayı layık gören iktidarın "Çarklar dönmeli" diyerek işçi ve emekçileri virüsün önüne atmaktan çekinmediğini vurguladı. Virüsün en hızlı yayıldığı yerlerin fabrikalar, atölyeler, bürolar ve tarlalar olduğu belirtilen açıklamada, “İşçi ve emekçilerle birlikte, ailelerinin yaşamları da ciddi risk altındadır. Yaşananlar göstermiştir ki; hem ekonominin çarklarını döndürmek, hem de virüsle mücadele etmek mümkün değildir” denildi.

İşçilerin çalışması zorunlu sektörler dışında kalan yerlerde üretim durdurulması, ücretli izin verilmesi ve yaygın test yapılması taleplerinin karşılanamaz olmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Daha önce bütün uyarılara rağmen Şişecam patronları çarkları döndürdü, Mehmet Kürtül arkadaşımızın canı üstünden kârlarına kâr kattılar. Şimdi yeni kurbanlar istiyorlar. Tek dertleri, üretim sürsün işçiler artı değer üretsin, onlar da artı değere el koysun. İşçi ve emekçilerin, başta sendikalar olmak üzere, emek dostlarının, emekten yana her kişi ve kurumun bu acımasızlığa dur demesi gerekir. Emek Partisi olarak herkesi, Şişecam işçisinin yanında durmaya, tüm işçi ve emekçilerin yaşam hakkını savunmaya çağırıyoruz.”

Trakya Otocam fabrikasında çalışan bir işçinin Kovid-19 testi pozitif çıkması sonrası yaklaşık 20 işçi evlerinde karantinaya alınmıştı. Fabrikada ise üretim devam ediyor. İşçiler yemekhane, soyunma odası gibi ortak kullanım alanları olması nedeniyle fabrikada çalışan herkese Kovid-19 testi yapılmasını talep ediyor. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 kurumdan çağrı: Mahpusların ağız-diş sağlığı sorunları ertelenmemeli

SONRAKİ HABER

Cengiz Holdingin, Kaz Dağlarındaki bakır-altın madeni için ÇED süreci başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...