11 Ağustos 2020 23:50

627 mühendisten ortak açıklama: Örgütlü gücümüzün yok edilmesini reddediyoruz

627 orman, orman endüstri, ağaç işleri endüstri mühendisi yaptıkları açıklamada, antidemokratik uygulamalarla örgütlü güçlerinin yok edilmesini hedefleyen değişikliği kabul etmeyeceklerini belirtti.

Fotoğraf: TMMOB

Paylaş

Orman, orman endüstri, ağaç işleri endüstri mühendisleri yaptıkları ortak açıklamada, antidemokratik uygulamalarla örgütlü güçlerinin yok edilmesini hedefleyen hiçbir açıklama ve değişikliği kabul etmeyeceklerini belirterek, mesleklerine, TMMOB’ye ve demokrasiye sahip çıkacaklarını belirtti. 627 imza toplayan mühendisler, Orman Mühendisleri Odası yönetimini de eleştirdi.

Açıklamada, tüm emek ve demokratik kitle örgütleri gibi; mühendisler/mimarlar/şehir plancılarının, doktorların, diş hekimlerinin, veteriner hekimlerin, eczacıların, muhasebeci ve mali müşavirlerin meslek odaları; avukatların baroları ve bunların üst birlikleri TMMOB, TTB, TDB, TVHB, TEB, TÜRMOB, TBB’nin tarihinin en yoğun antidemokratik saldırısıyla karşı karşıya olduğu belirtilerek “Bu antidemokratik saldırı; örgütlü güçleriyle ayakta kalarak mücadeleye devam eden son demokratik mevzileri de ele geçirmek ya da etkisizleştirmek için planlanmıştır. Meslek odaları, barolar ve üst birlikleri; merkezi yapıları güçsüzleştirilerek dağıtılırken, varlık nedenleri de ortadan kaldırılıp; ‘parti-devlet’düzeninin, iktidarın vesayetindeki mesleki örgütlenmelere yansıtılması amaçlanmaktadır” denildi.

MESLEK SORUNLARI İLE İLGİLİ ODAYA ELEŞTİRİ

Orman Mühendisleri Odası yönetiminin tutumunun da eleştirildiği açıklamada, “Ormanlarımız, ormancılık politikamız, meslek ve meslektaş sorunları konularında hiçbir şey yapmayan; Cumhurbaşkanlığı seçiminde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde; üzerine vazife olmayan her konuda açıklama yapan; TMMOB’yi reddeden, her platformda TMMOB ve bağlı odalarını siyaset yapmakla suçlayanların yürüttüğü tüm politikaların yılmaz savunucusu olan Orman Mühendisleri Odası yönetimi yine durumdan vazife çıkararak, bu tartışmada da yerini aldı. ‘Ahlaksızlığa prim veren söylemlerin faturasını halkımız ödetir. 47. Dönem OMO Genel Kurulunda, siyasi iktidarca açıkça desteklenerek, her türlü baskı/yıldırma politikası ile işsiz genç mühendislerin iş umudunu istismar eden şantajlarla, “Devletin, siyasi, bürokratik idare ve iradelerin yanında olacağız’beyanıyla yönetime seçilen ‘Birliğe Çağrı Grubunun ‘46 dönemlik bir tabu yıkıldı’derken aslında neyi kastettiği açıkça görülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

'MESLEK ODALARI VE BAROLAR BAĞIMSIZ KALMALI’

“HES, RES, maden, turizm vb. projelerle rantın ve talanın önü açılıyor” denilen açıklama şu sözlerle devam etti: “Kaz Dağları’ndan Cerattepe’ye, Salda Gölü’nden Arhavi’ye kadar bütün alanlar, sermaye sahiplerine peşkeş çekiliyor. Yeşil Yol, 3. köprü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul, “Endüstriyel Plantasyon” adı altında eta artımıyla orman tahribatı gibi devasa yıkım projeleri, bir bir hayata geçiyor. İşte bahsettikleri yıkılan tabu bunlar… Meslek odaları ve barolar bağımsız kalmalıdır. Vesayetçi antidemokratik uygulamalara boyun eğmeyeceğiz. Hukukun, insan haklarının ve demokrasinin evrensel normlarına dayanarak, demokratik irademiz ile ortaya koyduğumuz güçle, bundan sonra da antidemokratik uygulamalara karşı durmakta kararlıyız. Katılımcılığımızı yok sayarak birliğimizi bozan, örgütlü gücümüzü yok etmeyi hedefleyen ve görüşlerimizi içermeyen hiçbir değişikliği kabul etmeyeceğiz. Mesleğimize, odalarımıza, TMMOB’mize, demokrasiye sahip çıkıyoruz, Bizler aşağıda imzası olanlar #BİŞEYYAPMALI diyoruz ve sizi de sesimize ses katmaya ve daha gür bir şekilde dur demeye davet ediyoruz. Yaşasın Orman, Orman Endüstri, Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerinin Demokratik Örgütlülüğü!” (HABER MERKEZ

ÖNCEKİ HABER

Belarus'ta muhalefetin adayı Tikhanovskaya ülkeyi terk etti

SONRAKİ HABER

Lübnan'daki patlamada ölenlerin sayısı 171'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...