11 Ağustos 2020 12:33

Ordu'da Soner Durgun adlı erkek, Merve Yeşiltaş'ı yakarak öldürdü

Ordu Fatsa'da Soner Durgun adlı erkek, 31 yaşındaki Merve Yeşiltaş'ı yakarak öldürdü. Cinayet sonrası sosyal medyada "İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı Merve hayatta olabilirdi" mesajları paylaşıldı.

Merve Yeşiltaş | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İktidarın kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde kritik öne sahip olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi gündeme getirdiği günlerde kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Ordu'nun Fatsa ilçesinde 22 yaşındaki Soner Durgun, 31 yaşındaki Merve Yeşiltaş'ı yakarak öldürdü. Cinayet sonrası sosyal medyada "İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı Merve hayatta olabilirdi" mesajları paylaşıldı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre 8 Ağustos'ta Fatsa'da yaşaysan Soner Durgun adlı erkek, 31 yaşındaki Merve Yeşiltaş ve kendisinin üzerine benzin dökerek ateşe verdi.

Çevrede bulunanların yangın ihbarı üzerine eve itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan Yeşiltaş ve Durgun'a ilk müdahale Fatsa Devlet Hastanesinde yapıldı. Yeşiltaş ile Durgun daha sonra Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırıldı.

Vücudunda 2'nci derece yanıklar olduğu tespit edilen Merve Yeşiltaş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Katil Soner Durgun'un ise durumunun kritik olduğu belirtildi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSAYDI MERVE DEMİRTAŞ VE BİNLERCE KADIN HAYATTA OLABİLİRDİ"

Cinayet üzerine sosyal medyada "#MerveYeşiltaş" etiketiyle on binlerce tepki mesajı paylaşıldı. Tepkilerin hedefinde İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi gündeme getiren iktidar vardı. Paylaşımlarda İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması çağrıları yapıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da "İstanbul Sözleşmesi'nin her bir maddesi uygulansaydı Merve Yeşiltaş, Pınar Gültekin, Fatma Altınmakas ve daha binlerce kadın hayatta olabilirdi. Yasayı uygula, Merveler yaşasın" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: Çok yakın zamanda bir seçim beklemiyorum

SONRAKİ HABER

Benzinin litre fiyatına 23 kuruş zam geldi (11 Ağustos 2020)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...