10 Ağustos 2020 07:46

CHP’de MYK belli oldu; Selin Sayek Böke yeni genel sekreter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay’ın ardından 16 kişilik MYK listesini açıkladı. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke partinin genel sekreteri oldu.

Fotoğraf: Sultan Özer / Evrensel

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay’ın ardından 16 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesini açıkladı. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke partinin genel sekreteri olurken milletvekilleri Ahmet Akın, Ali Öztunç, Yüksel Taşkın da ilk kez MYK’ye girdi. Orhan Sarıbal ve Yunus Emre ise liste dışı kaldı.

CHP’yi bir sonraki seçime taşıması beklenen yeni MYK’nin sayısı biri genel sekreter olmak üzere 18 kişiden oluşurken bu sayı yeni MYK’de 16 kişiye düşürüldü. Dış politika, basın ve kadın politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılıklarına atama yapılmazken enerji, altyapı projeleri genel başkan yardımcılığı kuruldu.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke daha önce parti sözcülüğü yapmış, kendi isteğiyle istifa etmişti. 3 yıl aradan sonra yeniden MYK’ye dönen Böke CHP genel sekreteri oldu. 

CHP MYK’ye ilk kez giren üç isim oldu. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Enerji, altyapı projeleri genel başkan yardımcısı, CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç doğa ve çevre haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. CHP Parti Meclisi Üyesi, KHK ile ihraç edilen akademisyen Yüksel Taşkın sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

CHP’nin MYK’sinde daha önce görev yapan 3 genel başkan yardımcısının da görev alanı değişti. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen yeni MYK’de gençlik politikalarından, doğa haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca insan haklarından, kadın politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık eğitim politikalarından sorumlu olacak.

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda basından sorumlu Tuncay Özkan, dış ilişkilerden sorumlu Ünal Çeviköz, sosyal politikalardan sorumlu Aykut Erdoğdu ve eğitim politikalarından sorumlu Aykut Erdoğdu delegeden yeterli desteği alamamış ve Parti Meclisi’ne girememişti. Sosyal politikalar alanına Yüksel Taşkın, eğitime Lale Karabıyık atanırken yeni MYK’de dış ilişkiler ve basınla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapılmadı. 

CHP MYK’de İstanbul Milletvekili Yunus Emre gençlik politikalarından, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise tarım politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Sarıbal’ın görev yaptığı tarımdan sorumlu genel başkan yardımcılığı ekonomi içine alınarak Öztrak sorumluluğuna verilirken Sarıbal da liste dışı kaldı. Yunus Emre de MYK dışında kalırken gençlik politikaları Gökçe Gökçen’e emanet edildi.

CHP MYK görevleri şu şekilde: 

CHP MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

  1. Fethi Açıkel (Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu)
  2. Onursal Adıgüzel (Bilgi ve İletişim Teknolojileri)
  3. Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları, Esnaf - Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları)
  4. Ahmet Akın (Enerji, Alt Yapı Projeleri)
  5. Muharrem Erkek (Hukuk ve Seçim İşleri)
  6. Gökçe Gökçen (Gençlik Politikaları)
  7. Gamze Akkuş İlgezdi (Tanıtım ve Halkla İlişkiler)
  8. Lale Karabıyık (Eğitim Politikaları)
  9. Gülizar Biçer Karaca (İnsan Hakları)
  10. Bülent Kuşoğlu (İdari ve Mali İşler)
  11. Faik Öztrak (Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri) – Parti Sözcüsü
  12. Ali Öztunç (Doğa Hakları – Çevre)
  13. Oğuz Kaan Salıcı (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme)
  14. Yüksel Taşkın ( Sosyal Politikalar)
  15. Seyit Torun (Yerel Yönetimler)
  16. Selin Sayek Böke (Genel Sekreter) (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Trakya Otocam'da 1 işçide koronavirüs çıktı, birçok işçi evlerinde karantinaya alındı

SONRAKİ HABER

"İran'da Bakanlığın açıkladığı sayılar, gerçek sayıların yirmide biri"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...