09 Ağustos 2020 14:29
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ağustos 2020 15:48

Yenikapı'da Grup Yorum konserinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Grup Yorum’un Yenikapı’da düzenleyeceği konseri engelleyen polis, birçok kişiyi darbederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan 25 kişi serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Grup Yorum’un Yenikapı’da yapmayı planladığı “9. Bağımsız Türkiye Konseri” öncesi alan polis tarafından ablukaya alındı. Giriş ve çıkışları engellenen alanda “Grup Yorum halktır susturulamaz” pankartı açan grup üyelerine polis müdahale etti. Yaşanan müdahalede birçok kişi darbedilerek, birçok kişi de yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

GAZETECİLERE ENGEL

Polis müdahale sırasında yaşananları görüntüleyen gazetecileri de engelledi. Konser alanı ve çevresinde polis ablukası uzun süre devam etti.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan kişiler emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılığa çıkarılan 25 kişiden 12’si serbest bırakılırken, 13 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 13 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Grup Yorum’un üzerindeki baskılara yönelik ve adil yargılama talebiyle girdikleri ölüm orucunda yaşamını yitiren Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’e ithaf edilen Konsere daha önce İstanbul Valiliği yaptığı açıklamayla izin vermeyeceğini bildirmişti. (İstanbul/MA)

{{406146}}

ÖNCEKİ HABER

Pandemide işçiler işsiz kalmamak için ölümü göze aldı

SONRAKİ HABER

Lübnan Komünist Partisi: Katil rejimi devirmeye çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...